Balatonszárszó hírek

Októberig tartó programsorozat Balatonszárszón

Októberig tartó programsorozat Balatonszárszón

A nemzetközi Balaton Akvarellfesztivállal indult és október végéig tart a balatonszárszói programsorozat, amelynek célja a turisztikai időszak szélesítése és a régió nevezetességeinek bemutatása.

Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere elmondta: az őszbe nyúló programsorozat valamennyi korosztálynak kikapcsolódást kínál, a gasztronómia mellett a kultúra, a sport és a helyi kézműves termékek bemutatása áll a középpontban. A kulturális programok közül a koncertek mellett példaként említette a József Attila Emlékházban megrendezendő Múzeumok éjszakáját, a július elsejei X. Nemzetközi Kórustalálkozót, a július 12. és 15. között tartandó Szárszói "Szövegelő" Irodalmi Hetet, amelynek keretében ingyenes tárlatvezetés várja az érdeklődőket a József Attila Emlékházban. 

 

A gyermekeket egész nyáron számos program várja a Csukás Színházban

 

Július 28. és augusztus 5. között rendezik meg a VIII. Balatonszárszói Sárkányfesztivált, amelyen a fesztiválnyitó koncertet a Fabula együttes adja, a Csukás Színház a Hadart Színház előadásában a Süsü, a sárkány kalandjai című darabbal várja a kicsiket, a központi strandon pedig sárkányhajózással készülnek.  A polgármester kiemelte, hogy a gyermekeket egész nyáron számos program várja a Csukás Színházban. Szeptemberben szüreti felvonulás és mulatság lesz, amely már hagyományosan a népviseletek és néptáncok ünnepe és az egész Kárpát-medencéből érkeznek a résztevők. Októberben pedig a Múzeumok Őszi Fesztiválja mellett egy irodalmi hétvége várja a Balatonszárszóra látogatókat.

 

MTI/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink