Balatonszárszó hírek

Reformátius konferenciát tartottak

Reformátius konferenciát tartottak

A Református Közéleti és Kulturális Alapítvány által szervezett Reformátusok szárszói konferenciáján György László hangsúlyozta: a gazdasági migrációval elsősorban a tőkések járnak jól.

A háromnapos konferencián az ország határain belüli népességmozgással és a migrációval is foglalkoztak. Ennek oka, hogy folyamatosan nő a városok népessége. Ezeket az embereket szeretnék elérni, új gyülekezeteket létrehozni nekik, illetve megtartani azokat a híveket, akik vidékről elköltöznek - mondta el Zila Gábor titkársávezető. A konferenciára meghívott szakértők foglalkoztak a szülőföldön maradás és az egyházi oktatás kérdésével is.

 

A népességmozgás volt a fő témája a református konferenciának

A háromnapos konferencián az ország határain belüli népességmozgással és a migrációval is foglalkoztak

 

György László, gazdaságstratégiáért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a gazdasági migrációval elsősorban a munkavállalókat foglalkoztató tőkések járnak jól, az alsóbb rétegek jövedelmi helyzete romlik azokban országokban, amelyekbe nagy számban áramolnak bevándorlók. Az államtitkár előadásában ezt a hatást egy öt évvel ezelőtt, az Egyesült Államokban készült kutatás eredményeivel indokolta. E szerint, bár a munkaadók profitja 450 milliárd dollárral nőtt a bevándorlók alkalmazásával összefüggésben, az addig ott dolgozók bére több mint 400 milliárd dollárral csökkent.

 

MTI/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink