Fonyód hírek

Általános iskolás hagyományőrzés

Általános iskolás hagyományőrzés

A Balaton Kollégium színháztermében 2010. március 16-án 14 órakor került megrendezésre a kistérségi népdalverseny. Az immár 12. alkalommal megrendezett program házigazdája a Fonyódi Kulturális Intézmények volt.

A felhívás alapján a környező települések általános iskoláinak felső tagozatos diákjait várták a szervezők, kizárólag népdal kategóriában. A népdalversenyen végül öt iskola - Fonyód, Balatonboglár, Balatonfenyves, Karád és Szőlősgyörök - tanulói vettek részt.

A délután jó hangulatban telt, sok értékes és szép produkcióval rukkoltak elő a diákok, megnehezítve a zsűri munkáját. Az izgalmak levezetésére először közösen elénekeltük a Tavaszi szél című népdalt, majd a népdalversenyen hosszú évekig sikeresen szereplő (ma már gimnazista) Schranc Álmos versenyen kívül, egy népdal erejéig visszatért hozzánk

A szakmai zsűriben Varga Zsuzsanna és Keserű Zoltán (mindketten a fonyódi gimnázium tanárai) mellett Lábas Viktória (a fonyódi gimnázium negyedikes tanulója) a fonyódiak által is elismert gimnazista is helyet kapott. A zsűri nevében Varga Zsuzsanna a zsűri elnöke néhány mondatban értékelte a produkciókat, majd átadta az okleveleket és a hozzátartozó értékes könyveket. Akik nem értek el helyezést, azok se mentek el üres kézzel, ők Emléklapot kaptak.

Díjazottak:

5-6. osztályos kategóriában:


I.helyezett: Molnár Eszter - Balatonboglár
II.helyezett: Vörös István - Fonyód
III.helyezett: Baranyai Bence - Fonyód

7-8. osztályos kategóriában:


I.helyezett: Török Alexandra - Balatonfenyves
II.helyezett: Illés Kitti - Balatonboglár
III.helyezett: Huber Éva - Szőlősgyörök

Különdíjas: Torma Virág és Vincze Beatrix - KarádFeltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink