Fonyód Vezető hírek

Megkezdik a villamos vezetékekre veszélyes faágak eltávolítását

Megkezdik a villamos vezetékekre veszélyes faágak eltávolítását
Üzemzavart okozhatnak, de akár az emberi életre is veszélyesek lehetnek az elektromos vezetékek közé nőtt faágak, Fonyód városában ezért megkezdik ezek eltávolítását.
A Fonyódi Városüzemeltetési Szervezet mindenekelőtt kiemelte, hogy a minisztérium rendelete alapján a villamos vezetékek biztonsági zónáját elérő faágak metszése az ingatlantulajdonosok kötelezettsége, valamint ezeken a területeken ültetni is tilos olyan növényt, mely megnőve üzemzavar bekövetkezését okozhatja vagy a vezetékek épségét kockáztatja. A közlemény szerint az E.ON munkatársai a Fonyódi Városüzemeltetési Szervezettel közösen novemberben kezdik meg az áramszolgáltatásra veszélyt jelentő növényzet gallyazását. A munkák során az elsődleges feladat, hogy a megfelelő védőzónát kialakítsák, de emellett nagy figyelmet fordítanak a fák egészségének és a zöldfelületek funkciójának megtartására, valamint arra, hogy a város esztétikai értéke ne szenvedjen kárt.

fony2.jpg

A vezetékek körül biztonsági zónát kell kialakítani.

A beavatkozások fő célja, hogy az akár életveszélyes helyzetet is előidézhető állapotokat megszüntessék. A megcsonkított fák okozta látványcsorbulást az E.ON azzal igyekszik kompenzálni, hogy a József utcában egy berkenyékből álló új fasort fog telepíteni, hozzájárulva Fonyód zöldfelületeinek növeléséhez.

-W-

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink