Somogy Megye Vezető Hír

55 balatoni strand újul meg

55 balatoni strand újul meg

Összesen 38 balatoni település 55 strandja újul meg 2 milliárd forint hazai támogatásból. Idén 344 beruházás, felújítás valósul meg, melyek közül több már elkészült, van ahol jelenleg is zajlanak a munkálatok, egyes településeken pedig a nyári szezont követően valósulnak meg a 100 százalékos, vissza nem térítendő állami támogatást élvező strandberuházások.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának a tájékoztatása szerint az önkormányzatok jellemzően játszóterek, vízi-játszóterek, fitness-parkok, parkok, vizesblokkok felújítására, létesítésére és stégek, lépcsők építésére nyertek támogatásokat. A strandfelújítások egy része a szezonhosszabbítást szolgálja, hogy ősszel és télen is használhatóak legyenek a létesítmények.

 

55 balatoni strand újul meg 2 milliárd forintból

Többek között játszóterek, vízi-játszóterek, fitness-parkok, parkok, vizesblokkok felújítására, létesítésére nyertek támogatást

 

Ennek érdekében  kiszolgáló helyiségek és vizesblokkok téliesítésére, valamint szaunák építésére is nyertek támogatást a strandtulajdonosok. A fejlesztések zöme elsősorban fizetős strandokon valósul meg, de kaphatott támogatást néhány olyan tóparti település is, amely csak szabadstranddal rendelkezik - közölte Guller Zoltán.

 

/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink