Somogy Megye Vezető Hír

A Rippl-Rónai fesztivál hetven programot kínál idén

A Rippl-Rónai fesztivál hetven programot kínál idén

Minden eddiginél gazdagabb és színesebb lesz Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító és róla elnevezett összművészeti fesztivál, amelyet május 26. és 29. között rendeznek a somogyi megyeszékhelyen.

25 helyszínen mintegy 70 program várja az érdeklődőket, amelyek közt beltéri kiállítás, utcatárlat, koncert és kézműves vásár is lesz. Horváth Gáborné, Együd Árpád Művelődési Központ igazgatója megjegyezte, hogy arra számítanak, hogy a látogatók száma meghaladja a tavalyi 24 ezret. A négy napon bemutatják Bernáth Aurél, Ungvári Károly, Martyn Ferenc munkásságát, az utcatárlatokra 22 zsűrizett művészt és alkotásait várják, emellett 32 kézműves kínálja majd portékáit, a színpadokon pedig olyan kedvelt előadók lépnek fel - közölte.

 

Rippl-Rónai Fesztivál 2016

 

A ma múzeumént működő Rippl-Rónai egykori otthonának parkjában a 18-19. századi hangulatot szeretnék megteremteni, amelyet kisvonattal is elérhetővé tesznek. Jágerné Katona Zsuzsanna, az önkormányzat kulturális referense szólt arról, hogy a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának hallgatói a város főterének "befestésére" készülnek a napokban, a fesztivált beharangozó akcióba a járókelőket is bevonják. 

 

/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink