Somogy Megye Vezető Hír

A somogyi kistelepülések összefogását sürgeti a képviselő

A somogyi kistelepülések összefogását sürgeti a képviselő

A kistelepülések összefogását szorgalmazza Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője. Az integrált, nagyobb beruházások, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásainak elnyerésében ugyanis az összefogás segíthet.

Gelencsér szerint nem szerencsés, ha minden település szinte mindenre pályázik, mert ez sok munkával jár, sok pénzbe kerül, holott lehet, hogy e szerény költségvetésű községeknek csak egy-két pályázaton van esélyük nyerni. A képviselő a körzetéhez tartozó huszonöt község polgármesterével e témában szervezett megbeszélést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy Somogy megye a TOP-ból 2020-ig 58 milliárd forint támogatáshoz juthat. A körzetéhez tartozó huszonöt kistelepülésre 3 milliárd forint jut, annyi, amennyi 2006 előtt hasonló célra az egész megyére két évre jutott. Hozzátette, hogy ha jól koordinálnak és összefogással nagyobb projekteket is sikerül megvalósítani, az robbanásszerű fejlődést eredményezhet a térségben.Turistacsalogató táj a Zselicben


Lengyel Gábor (Fidesz-KDNP), Szilvásszentmárton polgármestere arról szólt, hogy a 3 milliárd forintos pályázati támogatás óriási lehetőség az életminőség javítására a gazdasági, társadalmi, kulturális lemaradásban lévő aprófalvas térségben. A Zselic térségének kitörési pontja lehet a turizmus, ezért is gondoltak a Simonfai Közös Önkormányzati Hivatal polgármestereivel közösen egy a környék attrakcióit érintő kerékpárút építésére - fogalmazott a településvezető.


MTI / MCOnet

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink