Somogy Megye Vezető Hír

Elektromos töltőállomások épülnek Kaposváron

Elektromos töltőállomások épülnek Kaposváron

Hét elektromos töltőállomást építenek jövőre Kaposváron 30 millió forint értékben. A városi közgyűlés döntött arról, hogy a Jedlik Ányos Terv keretében öt "A" típusú gyorstöltő telepítéséhez igényel pályázati támogatást.

Az előterjesztésben szerepel, hogy további két "C" típusú, 25-30 perces feltöltés lehetőségét biztosító villámtöltőt TIOP-támogatással a Nostránál és a sportcsarnoknál helyeznének üzembe. Szita Károly polgármester elmondta, hogy Kaposvár támogatni kívánja a környezetkímélő elektromos autók elterjedését, remélhetőleg öt töltőállomás jövő nyárra elkészül, kettő pedig az év végére. 

 

elektromos autó

A Jedlik Ányos Terv keretében öt "A" típusú gyorstöltő és két "C" típusú, 25-30 perces feltöltés lehetőségét biztosító villámtöltő telepítésére pályázott Kaposvár

 

A Somogy megyei székhely az élen jár a kapcsolódó rendeletek megalkotásával, ennek köszönhetően az elektromos járművek tulajdonosainak sem gépjárműadót, sem parkolási díjat nem kell fizetniük a városban. A polgármester hangsúlyozta, hogy Kaposvár zöldváros, olyan, környezetbarát beruházásokat valósított meg az elmúlt időszakban, melynek eredményeként biogáz üzeműekre cserélhette régi, korszerűtlen helyi járatú buszait.

 

/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink