Somogy Megye Vezető Hír

Fejlesztették a siófoki térség szennyvízkezelését

Fejlesztették a siófoki térség szennyvízkezelését

A dél-balatoni szennyvízprojekt keretében fejlesztették több mint 7 milliárd forint értékben a siófoki térség szennyvízkezelését. A térségekben a 18 milliárd forintos projekt 18 települést érint, a fejlesztés 95 százalékos uniós és 5 százalékos magyar állami támogatással valósult meg.

A siófoki szennyvíztisztító telepen a réginél nagyobb kapacitású, korszerű berendezés mintegy 50 létesítményből áll, biogáz- és iszapkezelést is végez a komplexum. A siófoki fejlesztés 7,371 milliárd forintba került, és több mint harmincezer ember szennyvízét kezeli. A fejlesztéskor például Siófokon, Balatonendréden, Balatonföldváron és Zamárdiban építettek ki szennyvízelvezető csatornarendszereket, illetve felépítették az évi hétmillió köbméter szennyvíz tisztítására alkalmas új szennyvíztisztító telepet.

 

Fejlesztették a siófoki térség szennyvízkezelését

A siófoki fejlesztés 7,371 milliárd forintba került, és több mint harmincezer ember szennyvízét kezeli

 

További jelentős beruházásokra lehet számítani a Balaton vízgyűjtőjén, 816 millió forintos ivóvíz minőség-javító, és 7,8 milliárd forintos szennyvíztisztásról- és elvezetésről szóló beruházás szerepel a tervekben. A dél-balatoni területen tervezik kiépíteni a szennyvízhálózatot uniós támogatással a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban. Az egyik projekt Balatonlellét, Kerekit, Bálványost és Pusztaszemest foglalja magába, a másik kettő pedig Nagyberény, valamint Tab térsége.

 

/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink