Somogy Megye Vezető Hír

Felújított utcákat adtak át Jákón

Felújított utcákat adtak át Jákón

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a jákói beruházás átadásán hangsúlyozta: minden felújítandó utat fel kell újítani Magyarországon, legyenek azok önkormányzati, vagy településeket összekötő állami utak.

Gyopáros Alpár a somogyi község megújult Rákóczi és Petőfi utcájának átadásakor rámutatott: e cél érdekében hirdették meg a kistelepülési önkormányzatok utca- és járdafelújítási programját tavaly a Magyar falu program részeként, a 20 milliárd forintos forrásból másfél év alatt 1500 településen valósultak meg utca- és járdarekonstrukciók. Elindult a nagy mellékúthálózat-fejlesztési program is, 2019 és 2021 között 2500 kilométer, településeket összekötő utat korszerűsítenek - tette hozzá.

 

Felújított utcákat adtak át Jákón

 

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a két jákói utca felújítása a közösségről, az itt élőkről, a település jövőképéről, arról szól, hogy a lakók a következő évtizedekben is szeretnének itt maradni, mert itt érzik magukat otthon, és szeretnék, ha gyermekeik és unokáik is itt találnák meg életük értelmét. Horváth Anita, Jákó független polgármestere azt közölte: a mintegy 630 lakosú község a Magyar falu programból 30 millió forint támogatást kapott a két utca és mintegy 45 milliót a közösségi ház felújítására. Ezekre a beruházásokra önerőből nem lett volna lehetősége - tette hozzá.

 

MTI/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink