Somogy Megye Vezető Hír

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Somogyi Értékek Napját

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Somogyi Értékek Napját

2015. augusztus 28-án, pénteken rendezik meg a Somogyi Értékek Napját, amelynek fő célja  a megye kulturális, gasztronómiai értékeinek bemutatása.


Ebből az alkalomból nyitja kapuját a Kaposvári Vigasságok tere is. Ezerszínű Somogy címmel látható ezen a napon a megye előadóinak, kulturális csoportjainak ünnepi műsora. A rendezvényen  olyan somogyi előadóknak kívánnak bemutatkozási lehetőséget biztosítani, akik sokat tettek Somogy népszerűsítéséért, hagyományaink ápolásáért. Az első Somogyi Értékek Napján az Örökségünk – Somogyország Kincse címmel elismert somogyi szőlő- és borkultúrát a Balatonboglári Borvidék kiváló borai képviselik.

 Somogyi Értékek Napja

 

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Somogyi Értékek Napját

 
A programokat az Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Somogy Táncegyüttes műsora, a Somogy Polgáraiért és Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete jelenléte, illetve a Kaposvári Vigasságok terének bemutatása teszi színesebbé. Szintén Örökségünk – Somogyország Kincse címmel ismerik el Somogy megye népművészetét, néphagyományait, így ezen értékeket kézműves kiállításon mutatja be a Somogy Megyei Kézműves Egyesület.  Minden érdeklődőt szeretettel vár a rendező Somogy Megyei Önkormányzat és Jakó Gergely megyeelnök.

 

-kt-

 

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink