Somogy Megye Vezető Hír

Ivóvízminőség-javító program zárult le Somogyban

Ivóvízminőség-javító program zárult le Somogyban

Támogatásnak és az összefogásnak köszönhetően 2015 nyarától egy megújult, a kor elvárásainak megfelelő vízmű szolgáltatja az ivóvizet a Somogy megyei Pálmajorban.


Az „Egészséges ivóvizet Pálmajor lakóinak” program teljes költségvetése nettó 103 376 061 Ft volt.  Az egészséges ivóvízellátás biztosítását célul tűzve pályázott az Ivóvízminőség-javító beruházás megvalósítására. Az elnyert támogatásnak köszönhetően e júliustól 380 pálmajori életminősége javul. A hivatalos műszaki átadás-átvételi eljárás során a pálmajori vízmű működését megfelelőnek minősítette valamennyi hatóság.

 

Széchenyi 2020, Somogy megye, beruházás

 

Az „Egészséges ivóvizet Pálmajor lakóinak” program teljes költségvetése nettó 103 376 061 Ft volt

 
Az elmúlt hónapokban új vízkezelési technológiát építettek ki a helyi vízműben. Ennek érdekében bővítették a területet, új kutat fúrtak, a régit melléfúrásos megoldással felújították. Bővítették a meglévő kezelőépületet, amelyben a korszerű vízkezelő berendezést helyezték el. Iszaptároló, szikkasztó épült, felújították a 25 m3-es víztornyot és a kor elvárásainak megfelelő irányítástechnikát állítottak rendszerbe. Három mosató csomópontot átépítettek, és átmosták a hálózatot csaknem 4 kilométer hosszon.

 

 

-csa-

 

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink