Somogy Megye Vezető Hír

Jakó példát mutat a migrációtól sújtott települések támogatására

Jakó példát mutat a migrációtól sújtott települések támogatására

A migrációs válság miatt megnövekedett kiadások miatt ötszáz-ötszázezer forintot ajánlott fel elnöki keretéből a barcsi és a zákányi önkormányzatnak Jakó Gergely (Fidesz-KDNP), a somogyi közgyűlés elnöke - tájékoztatta a megyei önkormányzat az MTI-t október 12-én.


Jakó Gergely egyúttal felhívta a magyarországi települések vezetőit, fővárosi és megyei közgyűléseit, hogy kövessék a példáját, és támogassák a migrációs válságban érintett kistelepüléseket. A közgyűlési elnök szavai szerint "a barcsi és zákányi emberek példát mutattak önzetlenségből, segítőkészségből és emberségből az országnak, Európának és az egész világnak".

 

 
A Magyar Vöröskereszt aktivistája vizet oszt migránsoknak a barcsi határátkelőhely melletti pihenőben 2015. szeptember 23-án. MTI Fotó: Sóki Tamás


Október elején Jakó Gergely már felhívta a figyelmet, hogy a déli határon jól vizsgáztak az elmúlt hetekben rendőrök, katonák, a mentőszolgálat munkatársai, segélyszervezetek és önkormányzatok. A megyei közgyűlés elnöke már akkor köszönetet mondott a résztvevőknek "áldozatos munkájukért, azért a nem mindennapi erőfeszítésért, amit a somogyi és magyar emberekért, déli határunk és a haza védelmében tettek eddig, és tesznek a jövőben is". Továbbá közölte: a Horvátországból Somogyba ezrével érkező migránsok új feladat elé állították a megye rendőreit, önkormányzatait és a két közvetlenül is érintett település, Zákány és Barcs polgárait. Ennek emberségesen, nagy hozzáértéssel tesznek eleget, a megye déli határán szervezett, az ott élők számára nyugalmat biztosító munka folyik - hangsúlyozta.


MTI/MCOnet

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink