Somogy Megye Vezető Hír

Járványküszöb felett a H1N1

Járványküszöb felett a H1N1

Elérte a járványküszöböt - heti húszezer új fertőzöttet - a H1N1 megbetegedések száma hazánkban. 22 ezren fordultak orvoshoz az elmúlt héten újinfluenzás panaszokkal. A megbetegedettek közel egyharmada gyermekkorú.

 

Az egészségügyi minisztérium bejelentése alapján országszerte oltóközpontokat jelölnek ki. Régiónkban a hét végéig valamennyi kórház és az ÁNTSZ Dél-dunántúli Regionális Intézetében a megyeszékhelyeken 1-1 rendelő kerül az oltóhelyek körébe. Azokon a településeken ahol nincs kórház, a helyi  orvosi rendelőben kaphatják meg a magukat beoltatni szándékozók a szérumot.
A legtöbb megbetegedés Pest megyében volt, s az eddigi tapasztalatok alapján a 15-34 év közötti fiatalok szenvedték el a legtöbb - az összes megbetegedést tekintve több mint 40% - vírusfertőzést. Legkevésbé a már ismert adatok alapján a 60 év felettieket érintette az újinfluenza. Nem zökkenőmentes az oltóhelyek vakcinával történő ellátása, de az ígéretek szerint hamarosan mindenhol lesz megfelelő mennyiségű szérum.

Kraft Róbert
Somogy Megye online

 

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink