Somogy Megye Vezető Hír

Megváltozott munkaképességűeket támogattak Somogyban

Megváltozott munkaképességűeket támogattak Somogyban

A „Foglalkoztatást segítő rehabilitációs szolgáltatási rendszer kialakítása Somogyban” című projekt megvalósításához 54 029 600 forint támogatást nyújtott az Európai Unió és az Európai Szociális Alap.

Több mint ötszáz megváltozott munkaképességű embert regisztráltak a programban, 45-öt közülük már sikerült elhelyezni különböző munkakörökbe. A 2013 szeptemberében indult projekt fő célja az volt, hogy a megyében élő megváltozott munkaképességű emberek számára lehetőséget biztosítson munkáltatókkal, állásközvetítőkkel, valamint jogi, rehabilitációs, pályaorientációs tanácsadókkal egy helyen történő személyes találkozásra, szabad munkahelyek, foglalkozások megismerésére.

 

támogatás, pénz, Somogy megye, munkahelyteremtés

 

A „Foglalkoztatást segítő rehabilitációs szolgáltatási rendszer kialakítása Somogyban” című projekt megvalósításához 54 029 600 forint támogatást nyújtott az Európai Unió és az Európai Szociális Alap

 
A „Foglalkoztatást segítő rehabilitációs szolgáltatási rendszer kialakítása Somogyban” című projekt keretében főként betanított munkára tudták kihelyezni a jelentkezőket, többségében Kaposváron, kisebb részben Nagyatádon és Segesden. Emellett száz egyéni munkavállalási tervet készítettek és a résztvevőknek lehetőségük nyílt rehabilitációs, foglalkoztatási, pszichológiai és jogi tanácsadásra, továbbá a munkavállaláshoz szükséges, személyre szóló fejlesztésre is.

 

-csa-

Forrás: somogymegye.hu

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink