Somogy Megye Vezető Hír

TOP-os fejlesztések indulnak meg Somogyban

TOP-os fejlesztések indulnak meg Somogyban

A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében indul meg 16,5 milliárd forint értékű fejlesztés Somogy megyében. A megyének összesen 43,45 milliárd forint, míg Kaposvárnak 17 milliárd áll rendelkezésre a TOP-ban.

A települések pályázatairól már decemberben is született döntés, a mostanival együtt 97 projekt indulhat el 22,366 milliárd forint értékben. A támogatása szerződések aláírása után várhatóan még idén megkezdődnek a beruházások. Az első kör kiírásaiból még 85 somogyi pályázat vár elbírálásra, és folyamatosan jelennek meg a második körös TOP felhívások is.

 

A Terület- és településfejlesztési program keretében 81 településen indul meg fejlesztés 16,457 milliárd forintból

A Terület- és településfejlesztési program keretében 81 településen indul meg fejlesztés 16,457 milliárd forintból

 

A nyertes pályázatok között szerepel egy interaktív múzeum megvalósítása Niklán, új óvoda építése Pusztakovácsiban, valamint fejlesztik a kerékpáros közlekedést Marcali és Mesztgenyő között. A TOP-os pályázatokra elsősorban önkormányzatok jelentkeztek, de a szociális infrastrukturális fejlesztések terén civil szervezetek is sikeresen szerepeltek. A mostani döntés értelmében 81 településen 97 projekt valósulhat meg mintegy 16,457 milliárd forintból.

 

/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink