Somogy Megye Vezető Hír

Tab: munkaerő-piaci pontot avattak

Tab: munkaerő-piaci pontot avattak

Az intézményt március 23-án ünnepélyes keretek között adta át Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára és dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

Az új munkaerő-piaci pont mintegy 141 millió forintos költségvetésből épült fel, mellyel a munkaügyi szempontból hátrányos helyzetű tabi járás foglalkoztatási mutatói tovább javulhatnak - méltatta Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője az elkészült beruházást. Mivel elmúlt időszakban a térségben a mezőgazdaság súlya egyre csökken, és a húzóágazattá egyre inkább az ipar, különösen a feldolgozóipar válik, reagálni kellet a munkaerőpiaci változásokra a térségben. Tabon termel Somogy megye legnagyobb vállalata, a Flextronics is, mely nagyságánál fogva a térség meghatározó munkáltatója.


Az új kormányhivatalban XXI. századi körülmények fogadják az állampolgárokat


Neszményi Zsolt kormánymegbízott arról informálta az egybegyűlteket, hogy Somogy megyében mintegy 18 ezer fő keres munkát, ebből a tabi és a siófoki járásban több, mint 2800. Schmidt Jenő Tab város polgármestere kiemelte: a helyi foglalkoztatottság növelésével az egész régió versenyképesebb lehet.


Somogy Megyei Kormányhivatal / MCOnet

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink