Somogy Megye Vezető Hír

Ülésezett a Somogy Megyei Közgyűlés

Ülésezett a Somogy Megyei Közgyűlés

A Somogy Megyei Önkormányzat többek között létrehozta a Somogy Megyei TOP bizottságot és értékelték a megye közbiztonságát is. Az új bizottság kilenc fővel segíti a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatainak elbírálását.

A Somogy Megyei TOP Bizottság a Döntés Előkészítő Bizottság által leadható szavazatot is meghatározhatja a benyújtott és megvalósított projektek esetében, emellett  a döntések előkészítésében vesz részt. A bizottság elnöke Holovits Huba, alelnöke Mészáros Miklós lett. Dr. Piros Attila dandártábornok a közbiztonsági értékelés során kiemelte, hogy Somogyban csükkent a bűncselekmények száma, a nyomozások eredményessége 10 százalékkal haladja meg az országos átlagot, viszont emelkedett a személyi sérülésekkel járó balesetek száma. 

 

dr. Piros Attila dandártábornok

dr. Piros Attila dandártábornok

 

A TOP keretében eddig 64 konzorciumi szerződés megkötésére került sor,  így a megyei önkormányzat előtt az egyik legjelentősebb feladat áll: 15 település önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítésére irányulú pályázatot kell lebonyolítania. A területfejlesztési pályázatok benyújtására irányuló konzorciumi szerződésekben pályázatonként eltérő feladatokat vállalt a megyei önkormányzat. A képviselők emellett több másirányú pályázat benyújtásáról döntöttek.

 

 

/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink