Somogy Megye Vezető Hír

Végéhez ért az 1,4 milliárdos csatornázás Nagybajomban

Végéhez ért az 1,4 milliárdos csatornázás Nagybajomban

2015. november 24-én adták át Nagybajomban a csaknem 1,4 milliárd forintból megépült csatornahálózatot és a szennyvíztisztító-telepet. A mintegy 3400 lakosú somogyi városban 95 százalékos európai uniós támogatással valósították meg a programot.

Boross Péter, volt miniszterelnök, a város szülötte és díszpolgára köszöntőjében úgy fogalmazott: az utóbbi időben "szárnyalni kezdett" az immáron városi rangot kapott település. Móring József Attila (KDNP) országgyűlési képviselő, a megye fejlesztési biztosa is figyelemreméltónak nevezte a városban az elmúlt években megvalósult fejlesztéseket.A Somogy megyei Nagybajom a Boronka-melléki Tájvédelmi körzet mellett fekszik


Czeferner Józsefné (Fidesz-KDNP) a 2001-ben városi rangot kapott Nagybajom polgármestere kiemelte: régóta vártak erre a beruházásra, mely nem csak az itt élőknek fontos,de vonzóbbá teheti a települést a vállalkozások számára is. Kovács Tamás, a kivitelező Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. vezérigazgatója elmondta:  a munkálatok két éve indultak, ezalatt 1025 háztartást kötöttek rá a 30 kilométernyi csatornahálózatra és megépítettek egy biológiai módszerrel akár napi 375 köbméter szennyvíz ártalmatlanítására is képes szennyvíztisztítót.


MTI /MCOnet

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink