Somogy Megye hírek

Elindult a balatoni nyár

Elindult a balatoni nyár

A Balaton fővárosának több mint száz éves hagyománya a pünkösdi szezonnyitó. A Siófoki Fürdőegyletek kezdeményezésére 1893-ban rendezték meg az első ilyen jellegű ünnepséget. Idén a nyár fővárosának kulcsát Simicskó István, kijelölt honvédelmi államtitkár nyújtotta át Balázs Árpád polgármesternek.


Mára  hiteles márkanévvé vált a régió egyik legjelentősebb programsorozata. Az elnevezést és a hozzá kapcsolódó logót Siófok Város Önkormányzata  levédette a Magyar Szabadalmi Hivatalnál  így a városi rendezvény az egész balatoni szezon szimbolikus indulását is jelzi.

Idén még nem alkalmas fürdőzésre a Balaton

 

A szezonnyitó, az üdülőprogramok és a régióban elérhető programkínálat felvonultatása is egyben. A hatalmas vihar után kitakarított, ünneplőbe öltözött város és Balaton- part köszöntötte a 2010-es idényt elsőként a Kálmán Imre sétányon, ahol a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták Zákonyi Ferenc emléktábláját. A Millenium parkban a Kálmán Imre emlékplakett átadásával kezdődtek az ünnepségek. Az elismerést idén Benkóczy Zoltán színművész kapta, amiért alkotóművészi munkájával hozzájárult Kálmán Imre életművének megismertetéséhez, a  Kálmán-kultusz ápolásához. A városközpontból az ünnepi menet néptáncosok valamint cigányzenekar kíséretében a Hajóállomásra vonult. A nyár kulcsának átadása után díjazták a turisztika legkiválóbb szakembereit, majd kezdetét vette  háromnapos műsorfolyam. A koncertek, táncbemutatók és gyermekprogramok mellett rendeztek sztár focibajnokságot is, melyen Siófok Város Csapata, a  Parlamenti Válogatott és a Magyar Televízió labdarúgói küzdöttek meg egymással.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink