Somogy Megye hírek

Elrajtolt a balatoni maraton

Elrajtolt a balatoni maraton

Szikrázó napsütésben rajtolt el csütörtökön a 3. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton mezőnye Siófokról, az Aranypartról. Délelőtt 11 órakor az egyéni indulók, a párosok és a váltók első emberei vágtak neki a 195 kilométeres távnak.


Az idei futószezon nyitó eseménye változatos futási lehetőséget kínált a sportág szerelmeseinek. Egyéniben, párosban és csapatban is lehet teljesíteni a Siófokról induló, s oda is érkező szupermaratont, de most először a kétnapos FélBalaton Szupermaratonon is rajtolhattak a vállalkozó kedvűek.
A viadal történetében szintén most először van lehetőség arra, hogy a sportolni vágyók egy-egy napon csatlakozzanak a mezőnyhöz.
A verseny során az egyéni indulókra naponta átlagosan 50 kilométer futás vár, a párosok tagjai 25-30 kilométert teljesítenek fejenként, a csapatban indulók adagja pedig 16-18 kilométer lesz.
A Balaton Szupermaraton első napján Siófok és Fonyód (46,7 km), a másodikon Fonyód és Szigliget (52,9 km), a harmadikon Badacsony és Balatonfüred (43,6 km), a negyediken pedig Balatonfüred és Siófok között futnak majd az indulók.
Az összességében több mint 600 résztvevő az ország egyik legszebb táján rója a kilométereket, emellett pedig az időjárásra sem lehet panasz. Különösen a tavalyi megmérettetésre gondolva: akkor ugyanis Szigligetnél a fáradtság mellett az elemekkel is dacolniuk kellett: hóesés nehezítette az előrejutást.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink