Somogy Megye hírek

Idén is népszerűsítik a megye borait

Idén is népszerűsítik a megye borait

Az idei Somogyi Borfesztiválon már 19 dél-balatoni pincészet legkiválóbb borait kóstolhatják az érdeklődők június 7. és 10. között Kaposváron.

 

 

A fesztivál hivatalos, június 8-i nyitónapját megelőző esten borvacsorákat tartanak, így már aznap megjelennek a borászok somogyi megyeszékhelyen. A szervezők ebben az évben is széles gasztronómiai kínálattal készülnek: őstermelők hozzák el termékeiket és somogyi sonka- és sajtínyencségeket is kóstolhatnak az érdeklődők. Emellett somogyi pálinkakülönlegességekkel és a megye iparművészeivel és kézműveseivel is találkozhatnak a kaposvári Vigasságok terére ellátogatók.

 

Idén is megrendezik a Somogyi Borfesztivált Kaposváron

Idén zártkörű jubileumi borversenyt is rendeznek, a győztes bor képviselheti majd a következő egy évben a megyét a rangos hazai és nemzetközi eseményeken

 

Somogy Megyei Önkormányzat idén a fesztivál keretében rendezi meg zártkörű 20. jubileumi borversenyét június 7-én. A megmérettetésen szakértőkből álló zsűri dönt arról, hogy melyik bor képviselheti majd a következő egy évben a megyét a rangos hazai és nemzetközi eseményeken. A borversenyre valamennyi somogyi hegyközségből várják a borászatok nevezését, olyan 2015, 2016 vagy 2017-es évjáratú, palackozott vagy palackozásra alkalmas hordóban tárolt, forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező borokat, amelyeket hegyközségi szinten már minősítettek.

 

MTI/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink