Somogy Megye hírek

Idén nyáron is lesz „Mozdulj, Balaton!”

Idén nyáron is lesz „Mozdulj, Balaton!”

Ebben az évben 34 település 37 strandján, 17 veszprémi, 4 zalai és 16 Somogy megyei helyszínen várják a sportolni vágyókat. A programsorozat július 9-én, szombaton indul, majd a hagyományokhoz híven szombat délutánonként hirdetnek küzdelmeket több sportágban.

A szervezőt, a Balaton Fejlesztési Tanácsot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága, a települések önkormányzata és a városvezetési szervezetek támogatja. Új helyszínként kapcsolódott a rendezvényhez a balatonakarattyai strand, de Balatonfüred, Balatonszemes és Balatonszárszó strandjai is várják a látogatókat. Egyes strandok új eszközöket is kaptak: labdákat, érmeket, emléklapokat, plakátokat és szórólapokat. 

 

 

Augusztus 20-ig minden szombaton lehetőség van kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágak versenyszerű űzésér. A Magyar Vízilabda Szövetséggel kötött megállapodásnak köszönhetően leginkább az északi strandokon felfújható vízilabda-kapukkal és labdákkal lehet játszani vízilabdát. Az idei programsorozat augusztus 27-én zárul, a már jól megszokott helyszínen, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon, ahol a résztvevő strandok egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapata vesz részt a XII. „Mozdulj Balaton!” Sporttalálkozón. 

 

 

/T.D.

 

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink