Somogy Megye hírek

Soltész: minden Balaton-parti település felelős a tó megóvásáért

Soltész: minden Balaton-parti település felelős a tó megóvásáért

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Balatonföldvár fürdőtelepe létrehozásának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hangsúlyozta ezt.

Meg kell őrizni a tó szépségét, akár a horgászok, a sportolók, vagy az üdülni vágyók számára. Kiemelte, hogy az egyik legkedvesebb balatoni település Balatonföldvár. Szavai szerint építészeti emlékei kiemelkedőek, megjelenése hangulatos, de nem kirívó, mindennapjai kulturáltak, kereszténységet, hitet őrzőek, hagyományt tisztelőek. Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint  Balatonföldvár igen gazdag, sokszínű, tartalmas múltú város, amely reményteli jövő előtt áll.

"Örökségünk, Somogyország kincse"

"Örökségünk, Somogyország kincse" elismerés

 

A megyei önkormányzat "Örökségünk, Somogyország kincse" díjat adományozott korábban a városnak, amelyet "A Balaton tündérkertjének" is szoktak nevezni. Jakó Gergely, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöket a város polgármesterének adta át az elismeréssel járó, arannyal körbefuttatott képet és egy emléktáblát. 

 

 

/T.D.

 

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink