Somogy Megye hírek

Somogyi Megyenap: a címerről is megemlékeztek

Somogyi Megyenap: a címerről is megemlékeztek

Az összetartozás, az otthon és a megye jövőképe szerepelt a somogyi Megyenap palettáján. A címer- és pecséthasználati jog adományozásáról is megemlékeztek a Somogy Megyei Közgyűlésben.

Zászlófelvonással, majd ünnepi közgyűléssel vette kezdetét Somogyország legnagyobb ünnepe: a Megyenap. A nap díszvendége, Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke felidézte a címeradományozás múltját, Somogy jelentőségét, az itt élők bátor tetteit. Napjainkkal kapcsolatban az ország elmúlt években elért eredményei mellett kiemelte a nemzetközi téren elért sikereinket, a nemzeti érdekek megvédését. Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke sok sikert kívánt Somogynak a következő évekre.


Heraldikai keresztrejtvény


A megyei közgyűlés elnöke, Jakó Gergely ünnepi beszédében méltatta a több mint ezeréves Somogy történelmét, majd a címer- és pecséthasználati jog adományozásával kapcsolatban értekezett: „A somogyi emberek összefogtak egy célért, összefogtak a hazáért, az otthonukért. Harcba szálltak az idegen hódítóval, példát mutattak az országnak. Sikeresek voltak, hiszen közösen, az összetartozás érzésével küzdöttek meg a győzelemért. Széthúzás helyett az ősi föld, az ősi ház, a magyar trón és korona védelme vezérelte őket.” Hozzátette: „Csupa olyan jelkép és adottság, mely évszázadok óta jellemzi Somogyot, s melynek védelme mindig fontos volt az itt élőknek. Hosszasan lehetne sorolni a somogyi emberek haza iránti elkötelezettségét, s ha csak Noszlopyra vagy éppen a Rosseb bakákra gondolunk, akkor is világosan kitűnik, soha nem hajtottak fejet az elnyomók előtt, nem hátráltak meg a harcokban, ha a haza érdeke úgy kívánta.”


MTI / MCOnet

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink