Somogy Megye hírek

Területfejlesztésre meghirdették az új pályázatokat Somogyban

Területfejlesztésre meghirdették az új pályázatokat Somogyban

A foglalkoztatást elősegítő területfejlesztési pályázatokkal veszi kezdetét a 2014-2020-as időszak területfejlesztési pályázatainak sora a megyében – hangzott el 2015. december 11-én a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságának területfejlesztési információs napján a kaposvári Vármegyeházán.

A foglalkoztatást elősegítő paktumok kiírásával, és a megyei jogú városoknak szánt területfejlesztési pályázatokkal még karácsony előtt elkezdődik az új Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) – közölte Farkas Zsuzsanna, a Nemzetgazdasági Minisztérium RFP Stratégiai Tervezési és Értékelési Főosztály szakmai tanácsadója, aki előadásában ismertette a pályázatok témaköreit.Somogy megye címere


Móring József Attila az előadásokat megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: akkor lehet eredményes a területfejlesztési források lehívása, ha minden információ időben eljut az érintettekhez. A megyei fejlesztési biztos elmondta: 2017. június 30-ig valamennyi pályázatot kiírják. Somogyban idén 71,78 milliárd forintnyi kifizetés történt. A munkahelyteremtésre és az élhető környezet kialakítására helyezi a hangsúlyt Somogy megye Integrált Területi Programja – mondta Jakó Gergely. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke emlékeztetett: Somogy megyébe csak ennek a programnak a keretében 43,5 milliárd forint érkezik 2020-ig. Célja, hogy növelje a települések versenyképességét. Tapsonyi Tünde, a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója a területfejlesztéssel kapcsolatos saját feladataikról tájékoztatta az információs napon megjelent polgármestereket és jegyzőket.


Somogy Megyei Önkormányzat hivatalos honlapja / MCOnet

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink