Somogy Megye hírek

Új polgármester Jákón és Somogyaszalón

Új polgármester Jákón és Somogyaszalón

Két időközi választást is tartottak Somogy megyében, Jákón Horváth Anita független jelölt nyert, míg Somogyaszalón a korábbi független településvezető, Kovács Andrea nyerte a polgármester-választást.

A jákói időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület idén májusban feloszlatta magát, a képviselők nem tudtak együtt dolgozni a polgármesterrel. Horváth Anita 218 szavazattal győzött, a testület négy tagját tizennégy független és három munkáspárti induló közül választották ki a jákóiak. A kaposvári járásban található, 665 lakosú Jákó 527 választópolgárából 327 szavazott.

 

Kovács Andrea

Újra Kovács Andreát választották Somogyaszló polgármesterének

 

Somogyaszalón a képviselő-testület idén júniusban oszlatta fel magát, a képviselők nem kívántak együtt dolgozni Kovács Andrea polgármesterrel, akivel szemben büntetőeljárás indult hűtlen kezelés gyanújával. Végül újra Kovács Andrea került a polgármesteri székbe, 221 szavazatt győzött. A képviselő-testület négy tagját tíz független és egy munkáspárti jelölt közül választották ki a helybéliek. A mintegy 750 lelkes település 630 választópolgára közül 433 járult az urnákhoz.

 

/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink