Szőlősgyörök hírek

Már igényelhető a Gyed Extra

Már igényelhető a Gyed Extra
Sok kisgyermekes illetve gyermeket váró család számára nyújt majd anyagi segítséget a január elsejétől igényelhető Gyed Extra.
2014. január 1-vel lépett érvénybe a kormány intézkedéscsomagja a gyed extra. Ennek értelmében a gyermekgondozási díj és a gyes abban az esetben is jár a gyermek három éves koráig, ha a szülő újra munkát vállal. Az új rendelet értelmében a gyed és a gyes mellett is korlátlan időtartamban lehet dolgozni, nem kell lemondani a támogatásról. Azok akik már lemondtak a támogatásról, de a gyermekük még nincs három éves, most újra igényelhetik a gyedet illetve a gyest.

Már igényelhető a GYED Extra
A gyed extra megkönnyíti a családok számára a gyerekvállalást

 

A gyermekgondozási díjat az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, míg a gyes-t a Magyar Államkincstárnál kell igényelni. Másik nagy lehetőség a családok részére, hogy ha valaki a gyes vagy a gyed folyósítási ideje alatt ismét gyermeket vállal, akkor a juttatásokat mindkét gyermek után megkapja, ha a kisebbik gyermek 2014-ben születik. A főiskolás illetve egyetemista kismamák számára is új lehetőség nyílt január 1-én. Létrehozták ugyanis a diplomás gyed-et, ami azt jelenti, hogy a felsőoktatásban vagy felsőfokú képzésben részt vevők egy évig gyed-et kaphatnak és járhat nekik a gyes is a tanulmányaik alatt.

 

-BT-

 

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink