Somogy Megye hírek

Gelencsér Attila beszéde a Polgármesterek Jegyzők Tanácskozásán

 Gelencsér Attila beszéde a Polgármesterek Jegyzők Tanácskozásán

Tisztelt megjelentek, tisztelt Polgármester Urak, Hölgyek, Jegyző Urak, Hölgyek!
Kedves Kollégák!

Nem először próbálkozunk a ciklusban valami újszerűvel. Azt hirdettük meg, azt hirdettem meg a programomban, hogy az értékek megtartása mellett próbálunk innovációra törekedni, most ilyesmivel rukkolnék elő itt, Önök előtt. Arról van szó, hogy ez a két napos konferencia, amely soha nem a megyéről, vagy a megyei önkormányzatról, sokkal inkább a települések polgármestereiről, körjegyzőiről és jegyzőiről szólt, és igazából a megye azon kívül, hogy megszervezte, és próbált ezzel is hozzájárulni a polgárok jólétéhez Általatok, a megye nem szólalt meg. Úgy szoktam kezdeni annál az asztalnál, hogy örülök, hogy összejöttünk, szép tanácskozást, ennyi volt a megye közgyűlésének itteni lehetősége. Ez már nekem akkor is kevésnek tűnt, de úgy gondoltam, ha ez a szokás, nem feltétlenül kell rajta változtatni. Aztán egyre inkább éreztem annak az igényét, hogy miután Veletek együtt én is, és a megyei közgyűlés is túl van a félidőn, a ciklus félidején, érdemes pár szót váltani arról, hogy mit tettünk, és azt gondoltam, hogy talán nem érdektelen számotokra sem, hogy a megyei önkormányzat milyen gondokkal küszködik, milyen sikerei, milyen kudarcai vannak. Arra gondoltam azonban, hogy a polgármesterek előtt, a kollégáim előtt szeretnék beszélni, mert, ha valakit, akkor Titeket aztán biztosan nem lehet becsapni, hiszen nap, mint nap ugyanaz a kínotok ugyanaz a sikeretek, és ugyanazokkal a gondokkal küszködtök mint jómagam, és a megyei közgyűlés. Itt, tehát csak őszinte szó hangozhat el, semmi más.

Polgármesterek Jegyzők Tanácskozása - Siófok

 

Galéria megnyitása

 

A számvetés amúgy is fontos dolog. Nagyon fontos, hogy néha megnézzük, hogy honnan indultunk, hova tartunk, letértünk-e az útról, esetleg át kell gondoljuk azt, amit éppen teszünk. A jó út megtalálása mindannyiunk számára az egyik legfontosabb dolog. Nem tudok azonban számvetést készíteni, mint ahogy Ti sem, az aktuális helyzet értékelése, Magyarország helyzetének rövid áttekintése, vagy akár a Somogy megyei helyzet áttekintése nélkül.  Hiszen nem ragadható ki egy település sem, egy megye sem a magyar valóságból. Természetesen mindezt úgy próbálom tenni, arra teszek kísérletet, hogy aktuálpolitika még véletlenül se legyen benne.

A somogyi emberek gyakran hiszik még ma is azt, hogy a Somogy Megyei Önkormányzat az egykori megyei tanácsnak megfelelő intézmény. Levelekből, fogadóórákból, kérdésekből, és ami a legfurcsább, gyakran még kollégák kérdéseiből is az látszik számomra, hogy gyakran úgy érzik az egykori megyei tanács elnökével beszélnek. Valamit elhibáztunk közösen. Vagy nem mondtuk el a somogyi embereknek, hogy a megyei önkormányzat ma már teljesen más feladatokkal és hatáskörökkel rendelkezik, mint az egykori megyei tanács, vagy nem jól mondtuk el. Az biztos, hogy nem az emberek a hibásak. Egy dolgot azért itt érdemes leszögezni, ha a megyei polgárok nem ismerik a megyei önkormányzat mibenlétét, nem ismerik annak dolgát, feladatait, akkor sokkal nehezebb a számonkérés is. Én nem végeztem mérést, ezek a benyomásaim, de azt hiszem, nem járok messze a valóságtól, ha azt mondom még nagyon sokan annál az időnél tartanak, amikor a megyei tanácshoz számos olyan szerv tartozott, amelyeket ma dekoncentrált állami szerveknek hívunk. És itt most tennék, ha nem haragszotok egy kis kitérőt. Baden Würtenbergben jártam nem olyan rég, egy délnyugat-németországi tartományban. Itt található egy kisebb közigazgatási egység, nevezzük megyének, amely közel Somogy megye területével azonos nagyságú. Megkérdeztem az ottani elnököt, hogy hányan dolgoznak az ő hivatalában. Az ő hivatalában ezren dolgoznak - válaszolta. Még egyszer mondom, hogy akkora megyéről van szó nagyjából, mint Somogy megye. Addig, amíg a megyei önkormányzatoknál, mint tudjátok százan. Ez csak úgy lehetséges, hogy Németország olyan megyéket rakott össze, amelyek, sokkal nagyobb feladattal, és sokkal nagyobb hatáskörrel működnek, és bizony azok a területek, amelyeket leválasztott Magyarország a megyékről az elmúlt 18 év során, azok a területek mind-mind ott vannak a megyei önkormányzat égisze alatt.
Én ennek a megoldásnak nem volnék ellene, akkor sem, hogy ha nem leszek közgyűlési elnök. Úgy vélem szükséges, hogy valamikor, a megyéket revitalizáljuk, vagy helyreállítsuk a régi dicsőségüket.
Ma meglátásom szerint egy őszintétlen helyzet alakult ki, nem beszél róla senki, nem mondja ki senki, de mindenki érzi, hogy van a közigazgatási struktúrák között egy mozgás. Települési, kistérségi, megyei, regionális és központi kormányzat, öt közigazgatási szintjére gondolok, és ahogy én látom egyébként az Általatok elmondottak alapján is, kistérségi vezetők, megyei közgyűlési elnökök számításai alapján, most sikerült úgy megváltoztatni Magyarországnak a közigazgatási rendszerét, hogy drágább, mint valaha volt. Az, hogy éppen melyik közigazgatási szintbe pumpálja az aktuális a kormányzat a pénzt, abból látni a szándékokat, de csak ebből, mert mondani így a szemünkbe soha senki nem mondja bele valójában mi a cél. Ahogy én látom a jelenlegi állapotot, az azt mutatja, hogy kistérségben és régióban gondolkodnak. Amivel én nem értek egyet, de ez egy másik kérdés, amit viszont gondolok itt a települési polgármesterekkel együtt, hogy aki kistérségben és régióban gondolkodik, az nem feltétlenül gondolkodik ilyen sok települési önkormányzatban. Én azt látom, hogy aki megyében gondolkodik, az gondolkodik településekben, ugyanis így logikus, nem lehet átugrani egy közigazgatási szintet. Tehát én azt látom, hogy aki megyepárti, az településpárti, röviden. Aki kistérség párti, a kistérség és a sok kis önkormányzat, amiről hallani gyakran, az nem biztos, hogy összefér úgy, hogy még régió is van. Tehát röviden szólva én azt érzem, hogy Ti, települési vezetők, és mi, megyei vezetők szimbiózisban élünk. Én azt gondolom, hogy a Ti jövőtök nagyban függ a mi jövőnktől, a megye megmaradása, újraéledése, vagy esetleges erősödése meglátásom szerint szimbiózisba, párhuzamba állítható nyugodtan a települések hosszú távú létével. A szándékokat tekintve őszintétlenséget érzek.

 

Polgármesterek Jegyzők Tanácskozása

 


Galéria megnyitása

 

Igazából nem mondta nekem senki, hogy a megyei területfejlesztési tanács elnökeként nem számolnak az én munkámmal, mégis az a helyzet, hogy a megyei területfejlesztési tanács elnökének ma egyetlenegy forint sorsa felett sem döntök. A 96’-os területfejlesztési törvény ma is hatályos. Ehhez képest nem tudok segíteni rajtatok. Ugyanez a pénz most regionális szinten van, ami –itt van a regionális tanács elnöke – nem is lenne baj alapvetően. Amit én itt gondnak látok, hogy az unió két vezényszava, vagy zászlója az a decentralizáció és a szubszidiaritás elve. Szerintem a regionális pénzosztás ezekkel nem fér össze, szerintem a megyének kellene a területfejlesztés egyik nagyon fontos elemének lenni, és egy félidős értékelésben erről nem szólni, az megint csak őszintétlenség lenne.

Nézzük akkor mi maradt. Van azért kötelező feladata a megyének bőven, de nekem két éve az életem az több, mint 40 intézményről és 11000 ellátottról szól. Én őket tekintem a legfontosabbnak, mondhatnám azt is, hogy a települési önkormányzatokat, jól hangzana itt és most, volt, van ilyen filozófia is. Gondoljatok csak a Siotour vagyon elkopására. A Siotour vagyon, megyei vagyon jelentős része az települési önkormányzatokhoz vándorolt. Csak azt szeretném jelezni, hogy nincs és-és, vagy-vagy. Az a döntés, az a filozófia, az arról szólt, hogy a megye vagyona segítse a települési önkormányzatokat, és nekem ezzel nincsen problémám, csak ennek az az ára, amit rövidesen el fogok mondani, ami a megyei intézményhálózat állapotáról szólt, vagy az örökségről, ha tetszik.
2006 októberében-novemberében odaálltunk a rajtkőhöz, és ha már sportos példát mondok, akkor azt mondom, hogy a rajtkőnél közölték velünk, hogy egy 10 méter hátrányból, némi súllyal a vállunkon és cipő nélkül kell indulnunk. Melyek voltak ezek a terhek, súlyok, hátrányok? Akkor, közgyűlési tagként látható 1,2 milliárdos örökölt költségvetési hiány tűnt számomra a legnagyobb problémának. Ma már elismerem, hogy ez a saját felkészültségem hiánya miatt volt, mert nem láttam belülről igazán át még akkor a dolgokat. Ma már egészen másként látom, az 1,2 milliárd forint örökölt költségvetési hiányt a negyedik problémának tartom. Az első problémának az intézményhálózat állapotát, amiről hosszasan lehetne beszélni, hogy hogy nézett ki, felázások, kopott vakolatok, 50-es éveket idéző vizesblokkok és beázó tetők. De egy szóval tudom a legjobban elmondani, amikor a fejlesztési tervünket összeraktuk megkérdeztük az intézményektől, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükségük, 65 milliárd forintnyi fejlesztést lapátoltak össze. Ennyi hiány volt a rendszerben. Ez két viadukt ára. Ennyi problémát, gondot soroltak fel Ez több, mint 170 fejlesztési terület, 170 projekt, amelyet természetesen egy ciklus alatt nem is fogunk tudni orvosolni.
Második számú problémának látom, járva a többi megyét, hogy a legtöbb megyei önkormányzatnak van saját működő vagyona, amilyen a Siotour vagyon lehetett volna Somogy megyében. Felpumpált vállalkozások, tőkét bevittek a vállalkozásokba, gondolok itt wellness szállókra, fürdőkre, és azok ma komoly bevételt termelnek, váratlan pénzt hoznak a megyei önkormányzat büdzséjébe. Nem tudom, hogy tudjátok-e Vas megyében a Vas Megyei Önkormányzaté Bükkfürdő, Hajdúságban pedig Hajdúszoboszló, mindegyik megyei önkormányzati tulajdon, vagy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Kékesdi Vadászkastély, és lehetne sorolni. A mi somogyi megyei önkormányzatunk semmilyen működő vagyont nem örökölt. Az egyetlen, amit aranytojást tojó tyúkként aposztrofálhattunk volna, a Siotour, az 1,6 milliárd forintért elkelt 2002-ben talán.
Harmadik számú probléma a Siotour vagyon elkopása, és csak negyedik számú problémaként értékelem az örökölt költségvetési hiányt.
A rajtkőnél, ahová mi odaálltunk Kedves Kollégák, számos értéket is találtunk, és nem lenne hiteles az előbbi mondandóm, ha az értékekről nem ejtünk pár szót. Például az a gyűlés, ahol ma vagyunk. A polgármesterek gyűlése, mint intézmény nem jellemző minden megyére, van ahol nem, van ahol a megyei közgyűlési elnök egy ciklus alatt nem is találkozik a polgármesterekkel.
Érték, és hát az értékek megtartására tettünk esküt, ezt ígértük, próbálom, próbáljuk betartani is. Ilyen érték a Különleges Asztali Örömök rendezvénysorozat, amit egy komoly átgondolás után folytattuk, csak lényeges takarékoskodási intézkedések bevezetésével. Ilyen érték a Megyeházán a Címerterem. Nincs minden megyében, sőt gyanítom, hogy talán Európában sem gyűjtötték úgy össze a címereket, ahogy nálunk. Örököltem egy kiváló idősügyi politikát, az idősek felé való odafigyelést, az Idősügyi Tanácsot, stb. Örököltem egy olyan kitüntetési rendszert, amelynek része az Örökségünk – Somogyország Kincse, természetes volt hogy folytattuk és a jövőben is folytatni kívánjuk, érdemes a Címerteremben megnézni mennyi kincsünk van itt Somogyban, vagy akár Segesden a Somfa-parkban. Örököltem egy olyan elvárást, aminek nagyon szívesen teszek eleget, néha ha bele is kell szakadni, a megyei közgyűlési elnöki falujárások, a falvak ünnepein való megjelenést, ami szintén nem evidencia, de ez egy szép szokás minálunk. Örököltem rengeteg önként vállalt feladatot, idősügy, sport, kultúra, tudomány, stb. területén. Örökségnek tekinthetjük azt is, hogy a megyei önkormányzat, mint ahogy az előbb elmondtam, a Siotour vagyonból rengeteget segített a falvaknak. Örököltem három felújított intézményt, címzett támogatásból készült el a Siketek, Duráczkynak nevezett intézmény, a Dráva Völgye Barcson és a kórház első üteme, ami látható a Sürgősségi Osztály. Örököltem 11 bizottságot, nem minden megyében van ennyi szakbizottság, amit ráadásul egy bizottsággal még meg is fejeltünk, a kisebbségivel, tehát már 12 működik, és örököltem egy hetet, amit úgy hívnak Vízkereszt idején, hogy ünnepi megyehét, ünnepi közgyűlés, és örököltük a megyebál intézményét is, ami néha eltérő megítélésű, de miután karitativitást tartalmaz, megtartottuk. Remélem, hogy így hiteles az örökség, és én ezzel az örökség részét és a rajtkőnél talált kisebb-nagyobb csomagokat próbáltam röviden előttetek elmondani.

 

Gelencsér Attila (jobbra)


Galéria megnyitása

 

Az látható volt, hogy ezen örökség után nekünk azonnal munkához kell látni, nincs időnk semmilyen várakozásra, lassúságra. Mivel is kezdtük az életünket. Így írtam ide, elnézést, ha udvariatlan; luxuskiadások megszüntetése, önkormányzati hivatal létszámleépítése, új beléptető- és biztonsági rendszer létrehozása, telefonflotta bevezetése, fűtés-, világításkorszerűsítés, nagy költséggel járó rendezvények csökkentése. Postaköltségek csökkentése többek között, az elektronikus előterjesztések rendszerével, laptop tendert írtunk ki, a képviselőink, a közgyűlés tagjai már elektronikusan kapják kettő éve az előterjesztéseket, gépjárművek minél racionálisabb működtetése, közbeszerzések központosítása, de ez, amit itt most elmondtam, ez a csepp a tengerben, ez látszott azonnal. Ez tulajdonképpen majdhogynem gesztus csak a baj nagyságához, amivel szembe kellett néznünk, de meg kellett tenni, mert minden fillér, minden forint számít. Elhagytuk a rajtkövet ezekkel a lépésekkel indítva, és aztán megérkezett a konvergencia-program. A megyei önkormányzatot érő hatása, éppen a héten kértem a főosztályt, hogy tegyünk le számokat ezzel kapcsolatban, évi 2 milliárd forint, azaz 2 ezer millió. A körülbelül 20 milliárd forint körüli működési kiadással élő megyei önkormányzat életében 10 százalék. Nem tudom, hogy a Ti falvaitokban a saját arányaitok mik, melyek, azt Ti jobban tudjátok, ez mi nálunk 2 milliárd forint volt, de ugyanez a 2 milliárd hiányzott nemcsak 2007-ben, hanem 2008-ban is, tehát ez már négy milliárd. Ehhez rakjuk az örökölt költségvetési hiányt, és rakjuk a 2007-es kórházreformot, amely szintén elvonásokat jelentett a kórház OEP kasszán keresztüli finanszírozása számára, akkor oda jutunk Kedves Kollégák, hogy 5-6 milliárd forint közötti tétel az, ami elpárolgott a megyei önkormányzat lehetőségei közül úgy, hogy a közgyűlés erről mit sem tehetett. Vagyis látható volt, hogy ezek a villámlépések messze nem lesznek elegendőek a problémák megoldásához. A munkát úgy folytattuk, hogy átvilágítottuk a megyei intézményhálózatot. Ezt az átvilágítást röviden KATÓ-féle jelentésnek hívják, azóta már az intézményhálózatok megismerték. A KATÓ-féle jelentés azt mutatta, hogy rengeteg a szabályozatlanság, rengeteg sok gond és probléma és igazságtalanság van a megyei önkormányzat intézményeinél. Az intézményhálózathoz hozzá kellett nyúlni, egyértelmű volt, hogy egy ilyen kármentő akciót, ahogy szoktam mondani, válságmenedzselést, rendrakást kell csinálnunk.
A törvény által előírt öt kötelező, plusz egy ünnepi közgyűlés helyett, ennek a dupláját tartottuk, 2007-ben havonta volt közgyűlés, több mint 400 napirendet tárgyaltunk meg. Egy kistelepülésen más a helyzet, éltem én kistelepülésen és dolgoztam is ott képviselőként, akár hetente összehívják a csapatot, a közgyűlésen azért nem ez szokás. Minden elismerés a közgyűlést alkotó frakcióknak, nagyon fegyelmezetten végigcsinálták ezt a 12 közgyűlést, és nagyon komoly döntéseket hoztunk. Mondhatom, hogy megmentettük a megyei önkormányzatot attól, hogy csődbiztos irányítsa a jövőben.
Két dolgot lehetett tenni, a racionalizációnak két válfaja van, az egyiket úgy hívják, hogy bevételnövelés, a másikat meg úgy, hogy kiadáscsökkentés. A bevételnövelés lehetőségei igazán korlátozottak, de csak mégis néhányat. Megkerestük, és azóta is keressük a magasabb normatívájú feladatokat. Ezt itt, ehelyütt azt hiszem, hogy mindenki érti. Egy ilyen bevételnövelő attrakciónk az első fejlesztésünk. Évtizedek óta suttogták már, hogy milyen jó lenne Kaposváron a kórháznál egy közforgalmi patika, hogy ne a magánzsebek gyarapodjanak, hanem a köz. Valamiért egy évtizeden keresztül nem sikerült építeni a kórházhoz egy olyan patikát, amelyik patika, nem akarom elmondani, mert üzleti titok, de az biztos, hogy több 10 milliós, adott esetben 100 milliós bevételt fog termelni a köznek, a somogyi embereknek. Nem véletlenül kezdtük ezzel. Az első fejlesztésünk. Határidőre elkészült, nincs pótmunka, jó minőségben és már termeli a bevételt. Esetleges ingatlanértékesítések jelenthetnek bevételt, az ilyen értékesítés azonban ebben a recessziós helyzetben nagyon nehéz, és például behajtottuk a kistérségeknél kint lévő pénzeszközöket, elnézést, hogy ehelyütt mondom, ami a mienk volt kő keményen, mert a lét volt a tét.
Kiadáscsökkentés, ez egy fogyókúra, és aki fogyókúrázott tudja már, hogy milyen az. Én már néhányszor próbálkoztam, nem sok sikerrel, a fogyókúra az olyan, hogy rettenetesen tud sanyargatni, fájdalmas, a vége azonban egy egészséges test. Az odavezető út azonban nagyon rossz. Több száz, de 4-500 munkahely, ez volt a racionalizáció egyik része, intézmények összevonása, megszüntetése, integráció, ésszerűsítés minden formáját megcsináltuk. Szabályozások, csoportlétszámok, túlóra-pótlékok, amelyek teljesen szabályozatlanul hihetetlen, a korábban említett jelentés alapján milyen rendezetlenül voltak. Átláthatóvá és igazságossá tettük a megyei önkormányzat intézményeit és kincstári szervezetet hoztunk létre. Sokan nem is értik mi ez, keverik a Magyar Államkincstárral, de a lényeg ez a mi kincstárunk. Úgy képzeljétek el, hogy a 6500 négyzetkilométeren fekvő megye elszórt intézményeinél korábban úgy működött a pénzügyi gazdálkodás, hogy amíg egyes intézmények sajátos bevételi lehetőségeik miatt, néha 100 milliós tételekkel rendelkeztek a folyószámlájukon, aközben a fenntartó bérhitelt vett fel súlyos kamatokért más intézményei számára. Na, ezen változtattunk.
Nem fárasztalak benneteket mély szakmai dolgokkal, nevelőszülői hálózattal, gyermekvédelem, szociális otthonok világa, stb. Egy problémával azonban, szerintem - főleg a kisvárosok, talán a kistelepülések kevésbé - de mi biztos, hogy küszködünk. A költségvetési törvény, a konvergencia program, mindegy hogy nevezem, a megszorítás, az arra nyom minket, Titeket is, hogy létszámot csökkentsetek hivatalban, iskolában, óvodában, miközben más ágazati törvények minimum szakmai létszámokat írnak elő. Tehát vagy a költségvetési törvényt szeged meg, mert túlköltekezel, vagy a szakmai ágazati törvényeket szeged meg, mert a minimum szakmai létszámok alá mész. Ma a megyék többsége ezért törvénysértő helyzetben működik, mert a minimum szakmai létszámokat nem tudja betartani, vagyis azt kellene tenni, hogy az adott ágazatoknak, ezeket a szakmai létszámokat meg kellene változtatni, hogy ez a törvénysértés megváltozzon, vagy megemelni a költségvetési támogatást, mert ez ma így működik.
A létszámoknál, már elnézést, az a skót vicc jut eszembe, amikor a skót cég hajója zátonyra fut, és a skót kapitány táviratot küld a cég tulajdonosának, hogy zátonyra futottunk, mi legyen. Válasz érkezik, azonnal kivenni a szabadságot, de a zátonyra futás pillanatától. Most körülbelül így állunk a szakmai létszámokkal. Azt is megmondom, hogy ez a racionalizációs folyamat, ami fájdalmakkal járt, az, tartalmazott olyan elemeket Kedves Kollégák, amelyeket meg kellett volna akkor is tennünk, ha nincsenek megszorítások.
Itt nagyon fontos elmondanom a nekem legszembetűnőbb és legplasztikusabb példát, a szakképzést. A Somogy Megyei Önkormányzat a világ legdrágább képzését folytatta, tudniillik százával képeztünk feleslegesen szakembereket, akikre aztán nem volt szükség. Négyezer ötszáz tanulója van ma a Somogyi TISZK-nek, számos olyan szakot találtunk, amely szakra a munkaerőpiacnak semmi szüksége, fodrászok, pincérek tömkelege, bolti eladók, sorolhatnám, miközben a Videoton Kaposváron nem tudja feltölteni a létszámát, nincs szakember. Vagyis felesleges képzéseket megszüntettük, és erőltetjük, súlyt helyezünk rá és pénzt azokra a képzési struktúrákra, amelyekre szükség van valóban a munkaerőpiacon.
Mit ért a racionalizációnk? 20 milliárdos költségvetést mondtam, két év alatt 5-6 milliárdnyi lehetőség szállt el a levegőbe, mindez, amit megtettünk évi 1,2 milliárdot hozott vissza a költségvetésbe. Tehát a hiányzó pénz valahányad része. Két év alatt ez mondjuk 2, 4 milliárd. Egyszerűen a racionalizációs lehetőségek nincsenek és nem is voltak arányban az elvonások mértékével. Nem érjük magunkat utol, holott egyfolytában racionalizálunk és ésszerűsítünk.

 

Polgármesterek és Jegyzők Tanácskozása Siófokon


Galéria megnyitása

 

Egy dolgon azonban nem spórolhatunk Kedves Kollégák, és ez aztán tényleg mindenkit érint, a somogyi emberek egészségén. Egészségügyi reform az általam aláírt OEP szerződés 2007 márciusában súlyos következményekkel járt volna a kórház életében. Ezért olyan dolgot tettünk, amit soha azelőtt nem tett senki, és más megyékre sem jellemző, ezért egy félidős értékelésben igen is el kell mondani. 700 millió forintot adtunk a kórháznak, hogy értsük egymást, OEP finanszírozás, külön kassza szokott lenni, mi a többi intézménnyel szoktunk gazdálkodni, 200 milliót a patikára, 500 millió forintot a működésre adtunk a kórháznak. Természetesen köszönet és hála a kórház menedzsmentjének, Repa Imre Professzor Úrnak úgyszintén, ez csak közösen volt lehetséges. Még egy elem érkezett az egészségügyi ellátásunkba a Mosdósi Tüdő- és Szívkórház, amit most már a megyei önkormányzat tart fenn, plusz feladat, plusz költség. Ezek az intézkedések is, és a kórház megsegítése is lehetővé tette, és így kicsit eléje megyek a fejlesztéseknek, lehetővé tette azt, és nagyon fontos, hogy tudjátok, halljátok és a somogyi embereknek átadjátok, hogy 12-20 milliárdos fejlesztésre készülünk a kórháznál. Ez Somogy megye legnagyobb fejlesztése, a viadukt az egyetlen, amelyik ezt meghaladja összegében, és azért mondok 12-20-at, mert legalább négy ütemű fejlesztésre készülünk, és hogy ebből mennyi jön be, azt nem tudom, de az első ütem a 12 milliárdos, erről talán már döntöttek is a napokban.
Fejlesztéseket a kórházzal kezdtem, mert a legtöbb várakozásunk ezzel kapcsolatos, de, és ezek a fejlesztések is a Ti településeiteken vannak, ezért szeretném itt gyorsan idehozni, tényleg nem a részletek, hanem csak, hogy a települések hangozzanak el. A Somogy Megyei Szolidaritási Programban, amely a szociális intézmények programja Patalom, Drávatamási, Segesd, Barcs, Kőkút, Kálmáncsa, Berzence, Tab megyei fenntartású intézménye újul meg 25-40-50 millió forinttal tetőszerkezet, vizesblokk, akadálymentesítés, stb. A Somogy Megye Kultúrájáért Programban, mienk a levéltár, a múzeum és a könyvtár, mindegyiket szeretnénk fejleszteni, és tervezzük a vidéki gyűjtemények fejlesztését is. Somogy Megyei Szakképzési Program: 380 millió forintot nyertünk TÁMOP-os fejlesztésre, ez tartalomfejlesztés, sajnos még nem infrastruktúra, a TIOP-ban, amiben 1 milliárdot fejlesztenénk a szakképző iskolákban, ott sajnos első tartalékok vagyunk, pillanatnyilag lobbizunk, hogy előrébb lépjünk. A Somogy Megye Gyermekeiért Programnál csak a települések felsorolásszerűen: Nagybajom, Marcali, Toponár, Somogyvár, Kaposvár, Mesztegnyő, Fonyódliget, ahol a gyermekvédelmi rendszerünkben szeretnénk előrelépni, vagyis a több, mint 1000 árva gyerek jobb ellátásban, akik nem választópolgárok, de nekünk nagyon fontosak.

 

Előadás közben


Galéria megnyitása

 


Most a helyzet úgy áll, hogy nagyon sajnálom, de kénytelenek vagyunk a 6 milliárdos kötvénykibocsátásunk terhére önerős fejlesztéseket eszközölni. Tudniillik 6 milliárd forintos kötvényt bocsátottunk ki, ez egy olcsó, hosszú távú hitel volt, és ezt mi az uniós pályázatok önerejére szántuk, de úgy tűnik, hogy már eddig is be kellett vonnunk, nem kizárt, hogy a jövőben is be kell vonnunk belőle a működési költségekbe. De a legnagyobb probléma a megyéket ért hátrány, ami most elhangzott itt az elvonások mellett, sajnos az európai uniós pályázatokat, ágazati operatív programokat, vagy akár a dél-dunántúlit is sajnos úgy rakták össze, hogy valahogyan a megye alig tud pályázni. Egészen véletlenül néhány 10 millió forintos pályázatokat leszámítva, a nagy projekt, igazi komoly, nagy projekt az a kórház. Pontosan véletlenül, nagyon idézőjelesen mondom a véletlent, a kollégiumok világa, a gyermekvédelem világa, a szociális otthonok világa, levéltár, múzeum, múzeum igen, levéltár nem pályázhat, és én nem egészen értem, hogy miért nem. Biztos, hogy az Európai Unióban fontosak a gyerekek, az árvák is, gondolom fontosak a szociális otthonok is, gondolom az Európai Unióban fontos a levéltár is, láttam is néhányat. Pontosan nem értem ezt, és ahol tudom, elmondom, hogy ez ne így legyen, változtassuk meg.

Kedves Kollégák!

Amit még tettünk. A fentiek ellenére elkezdtük a levéltár digitalizációját. Azt hiszem, hogy mindenki ért ennyiből, nem kell tovább mondanom. Nagyon régi papírok és félő, hogy elvesznek. Létrehoztunk 300 millió forintos települési önerő alapot, április óta egyébként 29 önkormányzat pályázott, hármat ítéltünk meg ez idáig, a héten van a bizottsági ülés, még erre az évre is van 20 milliós keret, amit nem aknáztatok ki, Homokszentgyörgy, Somogydöröcske nyertek, pályázott Öreglak, Kutas, Jád, Edde, Alsóbogát, Szabás, Iharosberény, Pogányszentpéter, stb. Működtetünk két kisebbségi önkormányzatot, plusz feladat és semmi pénzt nem kaptunk rá tudniillik, szinte semmit, a cigány és a horvát kisebbségi önkormányzatok működtetésére. Ápolunk 11 nemzetközi kapcsolatot és nem oly rég aláírtunk egy francia együttműködést is, majd ajánlom a figyelmetekbe. A francia-magyar barátság régóta ismert.
Idősügyi Tanácsot működtetünk támogatunk, egyébként 500 ezer forinttal indult, ma 6 millió forintra tervezem a támogatását.
Példaértékűen kiválóra minősítette az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium tavaly azt az együttműködést, ami a megyei védelmi bizottság, néhány tagja itt is van ma, és a katasztrófavédelmi igazgatóság között van. Kerestük végig az energia-racionalizáció lehetőségeit, javaslom ezt is mindenkinek, talán segítek, hogy a liberalizált energiapiacon keressünk olcsóbb szolgáltatót, mi is ezt tesszük. Kiszerveztünk mosodát és kiszerveztünk konyhát, mindegyik komoly megtakarítást jelentett. Forgatjuk a kötvénypénzt, a 4 milliárd forintos kötvényt, több száz millió forintos hozammal, 400 millió forintos hozamot hozott, tehát nem hagyjuk tétlenül feküdni a pénzt sem. Létrehoztunk fejlesztési és pályázatfigyelő irodát, plusz külső szakértőkkel szerződtünk a fontosabb ügyekre.
Agilis, fiatal vezetőket állítottunk be az intézményhálózatba és az önkormányzati hivatalba is. Nem rendelkezem statisztikai számmal, de a most beállított vezetők, és hivatali apparátusi dolgozók átlag életkora szerintem a 35-öt nem nagyon haladja meg. Megalakítottunk egy esély Kht-t, amelyik első nagy akciójaként milliós tételű adományt hozott, és azt az árváknak osztottuk szét. Megtartottuk a Somogy megyei szolidaritás napját, ahol diákok vettek részt, és mentek el dolgozni, egy-egy napot a szociális otthonokba. Szervezzük a karácsonyi vásárt is, amelyben először a szociális intézmények saját bevételeikként könyvelhették el, a maguk kézsítette karácsonyi díszeket, amelyeket a Fő utcán, Kaposváron árusítanak. Tanulmányutakat rendre szervezünk a közgyűlés tagjai részére, legutóbb Brüsszelben jártunk szakmai úton, a közgyűlés tagjainak nagy fejlődésére. Az önként vállalt feladatokat próbáljunk komolyan vinni, ahogy mondtam ez egy jó örökség volt, csak nehéz volt tartani. Idősügy, képzőművészet, kisebbség, civilek, kulturális feladatok, nem mondom el a számokat, mert az idő rövid.

Ezt az egészet, amit így idáig elmondogattam, nem tudtuk volna megcsinálni a dolgozóink, a hivatali apparátus, és az összes dolgozónk, négyezer ember, nagyon magas szakmai munkája és nagyon fegyelmezett magatartása nélkül, vagy annak ellenére. Ezért november 28-án 100 millió forintos jutalomról döntött a közgyűlés. Az internetes portálokon beírók nem igazán dicsérnek engem emiatt, de nem érdekes. 4000 dolgozónak minden nehézség ellenére, 4000 dolgozónak adunk 35 ezer forintnyi ilyen-olyan utalványt, éppen most a napokban kapják meg.

Fel szeretném hívni a figyelmeteket Kedves Kollégák egy új valamire, itt is van, most is, úgy hívják, hogy Somogy Televízió. Nem mindenki tudja, hogy megújítottuk ezt a Somogy Televíziót. Ez a Tv létezett, konzervanyagot gyártott és a Volán buszok hordták ki vidékre a CD, DVD-ket. Ezzel szemben ma az a helyzet, hogy 81 településen látható, City Kábel, Zselic Tv, LatSat Kft. területein látható, ugye kábeleken, és ha sikerül leszerződni a Supra Tv-vel, akkor újabb 14 település csatlakozik rá, ami azt jelenti, hogy 95 településen látható január 1-jétől, de az összes kisebb város benne van. Ez azt jelenti az én számításaim szerint, hogy kb. 200 ezer somogyinak elérhető a 350 ezerből. Ez egy nagyon komoly szám. Egyébként van olyan megye, Tolna, ahol minden egyes háztartásban ott van a Tolna Tv. Könnyebb a dolguk, mert alig megye, ahogy én szoktam mondani a tolnai elnöknek. Könnyű a dolgod neked ebben a kis valamiben, azért a Somogy megye, az más, ugye Somogyország. De itt becsatornázni és bekábelezni az egész megyét, nem lesz egyszerű feladat.  Fel szeretném hívni a figyelmeteket rá, mert szeptember 1-jétől indult a Tv, és meglátásom szerint nagyon komoly, nagyon jó, napi friss híradással jelentkezik, háttérbeszélgetésekkel, sajtóklubbal, és nem is zárójelbe, nem az elnök TV-je. Direkt statisztikát készíttettem, a legkevesebbet szereplő politikus én vagyok ebben a Tv-ben. Ez sem volt mindig így. Reklámbevételek. Azt tervezem, hogy az uniós forrásokban amúgy is soron szereplő kötelező marketing lehetőséget majd a Tv fogja befogadni, és ezért nem kell közpénzt tennünk reményeim szerint középtávon a televízióba.

 

Polgármesterek és Jegyzők


Galéria megnyitása

 

Az utolsó lapomhoz érkeztem. Kedves Kollegák! Amire készülünk. A kastélykiváltó program sajnos nagyon lassan megy, de a lényege az, hogy ezen intézmények, amelyekről én itt ma elég sokat beszéltem és talán átjött, legalább annyi átjött mindenki számára, hogy ezek a kötelező feladatai a megyei önkormányzatnak. A kastélyok kiváltása: a kastélyok soha nem arra a célra épültek, amire ma használjuk, és ezért nem is lehet jó hatékonysággal őket használni. Érdeklődés van rá, és ha lehet akkor kiváltjuk őket.

A Fonyódligeten most jelölte ki eladásra a közgyűlés a fonyódligeti tábor egyharmadát, a végét, 5 hektárt. A befektetők, és ez az észak-balatoniaknak talán érdekes lehet, több száz ágyas, sajnos most csak Siófokon vannak ilyen komoly szállodák, mint amilyenben ma is vagyunk, több száz ágyas, a Dél-Nyugat Balatont kicsit felrázó konferencia- és wellness szállodában gondolkodnak. A tábor amúgy nem kihasználatlan teljesen, csak rossz százalékban kihasznált, és a tábor sajnos csak két hónapos tábor. Ez az alapprobléma, két hónapos táborból kellene rentabilitást csinálni. Nem megy.
A pénzhiány miatt az körvonalazódik az én fejemben is, és úgy érzem, hogy a közgyűlés is megérti, hogy az egyharmadának az eladását utána az árát visszaforgatni a megmaradó részre, amely részt egy komfortos táborrá változtatva, három csillagossá kibővíthető lenne, téliesített változatban egész éves tábort lehetne belőle csinálni, és innentől már várható rentabilitás. Ebben a mai formájában nem.

Jövőre 100 éves a múzeum Kedves Kollégáim! A múzeumra az van ráírva, hogy a „Közjónak!”, amelyik valaha a Megyeháza volt. Én szeretnék oda visszamenni, de most még nem megy. Készülünk egy nagyon komoly programra ezzel kapcsolatban.
Akár Fonyódligeten vagyonrésszel, akár másutt, gondolok itt az egyetem mellett körvonalazódik egy szálloda, szeretnék már végre beszállni azon megyék közé, amelyek saját vagyonnal rendelkeznek, és működő vagyonuk bevételt termel számukra. Vagy Fonyódligeten, vagy az egyetemnél reményeink szerint ez összejön.

Kedves Kollégák! Néhány dologban megszólaltam az elmúlt kettő évben, amelyek nem közvetlenül megyei önkormányzati történetek. Somogysárd, emlékszünk rá. Taszár, Somogy IC, 67-es út, országos rendezési terv. Miért? Azért, mert meggyőződésem szerint Somogy megye egyébként rendkívül rossz gazdasági helyzetének az egyik oka az elzártsága, az infrastrukturális elmaradottsága. Még akkor is, ha megépült az M7-es. Dél-Somogy, éppen 100 km-re van az M7-estől. Ezek a pontok, amelyekben megszólaltam és próbáltam megyei érdekeket képviselni, nem véletlenszerű pontok voltak. Olyan munkanélküliségünk van, főleg Dél-Somogyban, hogy minden második somogyi ember munkanélküli kistelepülésen. Van olyan település, ahol az egyetlen munkaadó az önkormányzat. Ezen csak ezen ügyekkel lehet segíteni. Ezen infrastruktúrákat kellene helyrerakni végre.

Igyekeztem, és én vagyok itt a legkevésbé érdekes, de azért mégis, igyekeztem azt a bizonyos falujárást a Ti rendezvényeiteknek, ünnepeiteknek a látogatását csinálni. Ez ma ott tart, hogy 200 településen jártam a két év alatt, és kb. 500 rendezvényen, de Nektek aztán legalább látnotok kell, itt sincs és-és, csak vagy-vagy van. Nem lehet egy ilyen irtózatos munkát csinálni, és minden rendezvényen ott lenni. Tehát, dönteni kell. Azt is mondhatnám sarkosan, hogy az ember vagy dolgozik, vagy falukat jár, a kettőre együtt nincs idő. 12 közgyűlést készítettünk elő 2007. évben, mint mondtam. Iszonyatos struktúraváltást és profiltisztítást hajtottunk végre. Emellett még eljutni minden egyes rendezvényre, amire nagyon szívesen menne az ember, nem lehet. Döntenie kell az embernek, és ezt csak azért szerettem volna mondani, mert amilyen kedvesen tudtok engem hívni, ugyanolyan haragos tud lenni a szemrehányás. Tényleg szeretek menni, és szeretnék még többet.

Tényleg a végén, mert Főjegyző Úr már jelezte nekem, hogy túlfutottam, elnézést kérek. Két stratégiai gondolatot szerettem volna mindenféleképpen elmondani Nektek. Kettőt településvezetőknek, az egyiket úgy hívják, hogy Somogy vize, a másikat úgy hívják, hogy Somogy földje. Kezdem a másodikkal. 200 km-re innen nyugatra 11-szerese a föld értéke, és 2011-ben felszabadul a földpiac. Három évetek van rá, vagy három évünk van rá magyaroknak, hogy megvédjük a földünket. 11-szeres. Szerintetek jönnek majd? És akarják majd ezt is? Mint, ahogy mindent, ezt is. Óriási hiperprofittal kecsegtető történet, és el kell menni néhány másik országba vagy kontinensre, hogy rájöjjünk arra, én is így jártam, hogy milyen a somogyi föld. Irtózatos érték van benne. Ha lehet, ne engedjétek se osztráknak, se németnek, senkinek. Próbáljátok, törekedjetek arra, hogy magyar kézben maradjon, még akkor is, az ajánlatok nagyon kecsegtetőek.

A másik, a világ problémája lesz rövidesen a víz. Nemcsak a Balaton, nemcsak a Dráva és a csodálatos tavaink, hanem ami alattunk van. Az aggályom az a DRV esetleges privatizációja, hogy kimondjam konkrétan mi az, amitől félek. A DRV privatizációja, ha azzal együtt megy a vízvagyon privatizációja is, akkor egy olyan kincset engedtünk ki a kezeinkből, amiből gazdagok lehetnénk. Mi, Somogyiak rendkívül gazdagok. Ahogyan az olajat folyékony aranynak hívják a világban, ez lesz a víz rövidesen, még a mi életünkben. És itt nekünk van bőven. És nemcsak az ivóvízre gondolok, és tényleg záró, hanem a meleg vízre. Mindenkinek javaslom, gondolja át a geotermia lehetőségét. Ez nincs ám máshol mindenhol. Itt Somogyban, hogy is fogalmazhatnék, a legforróbb a talaj a lábunk alatt. Itt Somogyban, és még Magyarországon sem mindenhol, de itt mindenképpen, szinte mindegy hol fúrunk le, hő van alattunk, és ezt se hagyjuk ki. Figyelmetekbe ajánlom Schmidt Jenő barátomat, aki úgy építette meg a sportuszodáját, hogy geotermiával fűti fillérekből, és a fenntarthatósága minden egyes intézménynek, amit építtetek, amit terveztek építeni az a legnagyobb kihívása a jövőnek. Nem az építkezés a durranás, a fenntarthatóság. A geotermiáról ne mondjunk le.


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Kollégák!

 

Volt még itt egy gegem a végén. Sok régész keresi Attila sírját. Ne keressék, itt vagyok! Nem adom fel!
Maradjatok velünk, mert jó lesz a folytatás is! Viszontlátásra!

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink