Somogy Megye hírek

A médiaértés szerepe az esélyegyenlőség alakításában – regionális konferencia

A médiaértés szerepe az esélyegyenlőség alakításában – regionális konferencia
A kaposvári Esélyek Háza és a MediaSmart Hungary Oktatási Kht. közös szervezésében került megrendezésre november 26-án Kaposváron a Megyeházán A médiaértés szerepe az esélyegyenlőség alakításában című szakmai konferencia, amelynek előkészítésében a pécsi és a szekszárdi Esélyek Háza is közreműködött. Az elsősorban a pedagógusok érdeklődésére számot tartó regionális rendezvényen az iskolák és a gyermekvédelmi intézmények szakemberein túl a Kaposvári Egyetem hallgatói és a fogyatékos emberek érdekében tevékenykedő civil szervezetek képviselői is megjelentek.

Kép a rendezvényről


A szakmai rendezvény mintegy száz résztvevőjét dr. Pócsik Ilona, a MediaSmart Hungary Oktatási Kht elnöke köszöntötte, majd A média és a gyermek címmel dr. Kósa Éva pszichológus, egyetemi tanár tartott - a pedagógusok és a szülők számára egyaránt tanulságos - előadást. Dr. László Miklós szociológus, egyetemi tanár Médiaértés – esélyegyenlőség című előadását követően Kovács Barna, a Szonda Ipsos kutatásvezetője Kinek hisznek, kivel beszélnek? című előadásában a legfrissebb kutatások tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal. Kővári Péter, a Duna TV kulturális főszerkesztője Média a médiaértésért, Szilády Szilvia, az ORTT munkatársa Szabályozás a médiában, majd Pintér Róbert, a www.egyszervolt.hu vezetője Internet – esélyegyenlőség címmel tartottak előadást. Végül Almási Gizella projektvezető a Médiatudor néven ismert oktatási program legfontosabb tudnivalóiról tájékoztatta a résztvevőket.

A médiaértés szerepe az esélyegyenlőség alakításábanA témakörök iránt érdeklődők a www.mediatudor.hu honlap Tudástár című linkjére kattintva elolvashatnak néhány, a konferencián elhangzott előadást.

A médiaértés szerepe az esélyegyenlőség alakításában Résztvevő

 

A médiaértés szerepe A médiaértés szerepe az esélyegyenlőség alakításában


Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink