Somogy Megye hírek

A Somogy megyei Kormányhivatal megállapodott az önkormányzatokkal

A Somogy megyei Kormányhivatal megállapodott az önkormányzatokkal

Somogy megyében is elkezdték megkötni a megállapodásokat az önkormányzatokkal a járási kormányhivatalok kialakítása kapcsán.
Az ütemterv szerint halad a járási hivatalok felállításához szükséges feltételek megteremtése. Már több mint 100 településen alá is írták a kormánymegbízottak és a polgármesterek a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselőkről, ingó és ingatlan vagyonról szóló átadás-átvételi megállapodásokat.

Országszerte 175 járási és 23 kerületi hivatal kezdi meg működését a kormányhivatalok kirendeltségeként 2013. január 1-jétől. A járási hivatalhoz kerülnek az okmányirodák, egyes gyám- és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, köznevelési feladatok, menedékjog, egyes építésigazgatási feladatok, egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök, a helyi védelmi bizottságok vezetése.

Juhász Tibor

 

A Somogy Megyei Kormányhivatal már megállapodást kötött 148 települési önkormányzattal

 


Somogy megyében 8 járás és járási hivatal lesz: Barcs, Csurgó, Fonyód, Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Siófok, Tab. Négy helyen lesz járási kirendeltség, Balatonföldváron, Lengyeltótiban, Igalban és Kadarkúton. Okmányiroda Somogy megyében 13 helyen lesz: Kaposvár, Nagybajom, Marcali, Barcs, Csurgó, Nagyatád, Fonyód, Lengyeltóti, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonföldvár, Siófok, Tab.

A Somogy Megyei Kormányhivatal már megállapodást kötött 148 települési önkormányzattal a járási kormányhivatalok kialakítása tárgyában, melyet október 31-ig még több fog követni.


Forrás: www.kormanyhivatal.hu/hu/somogy


Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink