Somogy Megye hírek

A Somogyi TISZK Igazgatótanácsa Siófokon, a székhelyintézményben ülésezett

A Somogyi TISZK Igazgatótanácsa Siófokon, a székhelyintézményben ülésezett
A siófoki Baross Gábor Középiskola és Szakiskola adott otthont a Somogyi TISZK 11. igazgatótanácsi ülésének. Az ülést kísérte egy egyedülálló rendezvény is, az I. Somogyi TISZK Strandfoci Bajnokság, amely nagy sikert aratott mind a részt vevők, mind a nézők körében. A házigazda ezúttal Szamosi Lóránt főigazgató volt, és a Somogyi TISZK vezetése.

A Somogyi TISZK Igazgatótanácsa Siófokon, a székhelyintézményben ülésezett

SIÓFOK, 2009. május 26.


 

      

A siófoki Baross Gábor Középiskola és Szakiskola adott otthont a Somogyi TISZK 11. igazgatótanácsi ülésének. Az ülést kísérte egy egyedülálló rendezvény is, az I. Somogyi TISZK Strandfoci Bajnokság, amely nagy sikert aratott mind a részt vevők, mind a nézők körében. A házigazda ezúttal Szamosi Lóránt főigazgató volt, és a Somogyi TISZK vezetése. Az ülést megtisztelte jelenlétével dr. Vörös Tamás Somogy Megye Főjegyzője és dr. Neszményi Zsolt Somogy Megye Aljegyzője is; illetve dr. Balázs Árpád Siófok Város Polgármestere.

i_t_ules2_sio_309_20090528104259_553.jpg

 

            Az ülés elején dr. Vörös Tamás Főjegyző Úr köszöntötte az Igazgatótanács tagjait. Bevezetőjében röviden vázolta, hogy milyen szándékok és elképzelések hívták életre a megye második legnagyobb intézményét.

 

i_t_ules5_sio_769_20090528104259_305.jpg

 

      A Somogyi TISZK létrehozása pozitív példájaként említést tett arról, hogy a Loire Régióval történő együttműködés kapcsán — mely megbeszéléseknek jelenleg az egyik fő irányvonala a szakképzés volt — az előadók között ott lévő Veszprém és Zala megyék képviselői elismerően nyilatkoztak a Somogyi TISZK létrejöttéről, munkájáról; összehasonlítva saját megyéjük hasonló intézményeivel a Somogyi TISZK-et. Dr. Vörös Tamás kiemelte, hogy a kis intézmények már nem tudják önerőből biztosítani a szakképzés feltételeit. Hangsúlyozza azt is, hogy feltétlenül szükséges a felsőfokú szakképzés erősítése a továbbiakban.

 

i_t_ules8_sio_171_20090528104259_810.jpg

 

A TISZK-ről szólva azt hangsúlyozta Somogy Megye Főjegyzője, hogy az oktatáson túl valami pluszt nyújt a többi intézményhez képest ez a formáció. Ennek egyik törekvése lehet pl. a jelenleg is zajló Strandfoci Bajnokság. Van egy jó indulás — itt kiemelte dr. Vörös Tamás az intézményvezetők munkájának fontosságát, megköszönve hozzáállásukat, törekvésüket —, amelyben az a leglényegesebb, hogy a TISZK összeálljon, működjön. Kérte, hogy az intézmények továbbiakban is erősítsék az együttgondolkodást, fontos feladatként kiemelve a szakképzés tekintélyének visszaállítását.

 

i_t_ules9_sio_420_20090528104259_692.jpg

Ezt követően Szamosi Lóránt főigazgató tartott rövid beszámolót a nem régiben kiírt tagintézmény igazgatói pályázatokról, a pályáztatási és döntési folyamatról. Elmondta, hogy a meghirdetett hét igazgatói székre összesen 10 pályázat érkezett. A jelenlegi intézményvezetők mindegyike pályázott. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vonatkozó jogszabályok és formai követelmények betartásával kell mindenhol lebonyolítani a választásokat. Erről a székhelyintézmény külön tájékoztató levelet ad ki.

Fontos napirendi pont volt a Kaposvári Egyetemmel történő szorosabb együttműködés megtárgyalása. Szamosi Lóránt főigazgató beszámolt arról, hogy igen jó légkörű és konkrét megbeszéléseket folytatott dr. Borbély Csaba rektor-helyettes úrral, aki számtalan együttműködési lehetőséget vázolt fel a TISZK számára.

 

i_t_ules10_sio_555_20090528104259_59.jpg

           

     Június 5-én a Somogyi TISZK Igazgatótanácsa rendkívüli ülést tart az egyetem vezetőinek meghívására az egyetem területén. Itt elsősorban egymás jobb megismerése, és az egyetem illetve a képzések bemutatása lesz a fő napirendi pont.

            További napirendi pontok voltak még:

  • A Somogyi TISZK Kollektív Szerződésének elfogadási folyamata
  • Tájékoztatás az IMIP végrehajtásáról, az éves munka értékeléséről
  • Beszámoló az indítható felsőfokú szakképzési szakokról, és az RFKB által a 2010/2011-es tanévre tervezett szakmákról
  • Tájékoztató a Somogyi TISZK-et érintő közbeszerzési eljárásokról

i_t_ules23_sio_670_20090528104259_65.jpg

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink