Somogy Megye hírek

A svéd testvérmegyében egyeztetnek

Az Európai Unió támogatja a tagországok diákcsereprogramjait Négynapos látogatásra indult a megyei önkormányzat delegációja.
A Svédországba utazó megyei vezetők, egyebek közt a sport, az egészségügy, az energiafelhasználás területén tájékozódtak és tárgyaltak.

A Västernorrland és Somogy megye együttműködése a legidősebb a megyei külkapcsola-  tok történetében. A két fél több területen, sport, egészségügy, oktatás, valamint kulturális kapcsolatok terén is segíti egymást. Ilyen kölcsönös támogatottságú program volt az is, amelyben  a västernorrlandi Naturbruks-gymnasium és a barcsi Dráva Völgye Középiskola együttműködésének keretében 12 erdész és vadgazdász tanuló vett részt háromhetes szakmai gyakorlaton a Skedomskolában, két tanár kíséretében.

A projektet az EU Leonardo programja támogatta. De hasonlóan jó kezdeményezésnek számított az is, amikor tavaly somogyi szakképzési szakértők, valamint az önkormányzat munkatársai egyhetes tanulmányi látogatáson vettek részt Västernorrland megyében. A mostani tárgyalásokon a megyei önkormányzat elnöke kíséretével együtt megbeszéléseket folytat a svéd testvérmegye vezetőségével.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink