Somogy Megye hírek

Akadálymentes szociális otthon

Akadálymentes szociális otthon

Elkészült Kőkút-Gyöngyöspusztán a Somogy Megyei Önkormányzat Magas Cédrus Szociális Otthonának akadálymentesítése. Az ezalkalomból rendezett ünnepségen köszöntőt mondott Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A 15,5 millió forintból megvalósított akadálymentesítéshez az úgynevezett Norvég Alapból nyert támogatást az otthon a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány jóvoltából.


A munka elkészült, s az ezt nyugtázó ünnepségen Hollósi Gabriella, az intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket.


Gelencsér Attila, a megyegyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a megyei fenntartású otthon akadálymentesítése a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem lehetett kérdéses, az önkormányzatnak kötelessége volt előteremteni az ehhez szükséges 9,5 millió forint önrészt.

Az ünnepség keretében két ellátott; Druzsin Piroska és Vörös István önéletrajzi ihletésű gondolatait hallhatták a résztvevők az akadályokról és leküzdésükről.

Köszöntőt mondott Filebics Magdolna a Somogy megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda vezetője is, aki kitért rá: a törvényben előírtnál jóval lassabban valósul meg az akadálymentesítés országszerte, ezért minden előrelépésnek örülni kell.


A létesítményt megáldotta Stix Tamás helybéli plébános.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink