Somogy Megye hírek

Amatőrök alkotásai a Megyeháza Galériában

Amatőrök alkotásai a Megyeháza Galériában

Hatvanhat somogyi alkotó több tucat munkája fogadja a kaposvári Megyeháza Galériába látogatókat. Amatőr Artium címmel január 19-én nyílt meg a XX. Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat somogyi bemutatója, amelyet elsőként Sárdi Árpád, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntött. Mint mondta, büszke arra, hogy ily sok mű kerülhetett a paravánra, hiszen a zsűri 214 képző- és iparművészeti alkotás közül választotta ki a február 6-ig látható kollekciót. Tizenkét alkotó az országos kiállításon is bemutatkozhat.

Amatőrök alkotásai a Megyeháza Galériában, Somogy Megye, kultúra, kiállítás, oktatás, Gelencsér Attia Somogy megye elnöke

 

Több mint kétszázan vettek részt a kiállítás-megnyitón, amelyet Bálványos Huba grafikusművész ajánlott az érdeklődők figyelmébe. A tematikai és a technikai sokszínűséget emelte ki megnyitójában, valamint azt, hogy a most bemutatkozó amatőrök szinte kivétel nélkül a szépet keresik munkáikban. Ez azt is mutatja, hogy az ember ősi vágya a szép keresése, amely festményekben, grafikákban, kerámiákban, textíliákban nyilvánul meg.

 

A rendezvény megnyitóján

 

A kiállítás-megnyitón Pápai Laura énekelt, gitáron Hegyeshalmi Csaba működött közre. A tárlat anyagából február 11-én a barcsi Dráva Múzeumban, március 9-én pedig a nagyatádi művelődési házban nyílik kiállítás.

 

A kiállításon készült fotó

 

Somogy megye - Lőrincz Sándor

Fotó: Somogy megye -  Biró Norbert

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink