Somogy Megye hírek

Emberkereskedelem elleni fórum a Megyeházán

Emberkereskedelem elleni fórum a Megyeházán

A kaposvári Megyeházán működő Esélyek Háza szervezésében zajlott az a fórum szeptember 22-én, amelynek témája az emberkereskedelem elleni fellépés volt. Filebics Magdolna, az Esélyek Háza vezetője a szakmai program megrendezésének indokaként elmondta, hogy az emberkereskedelem olyan súlyos, határokon átnyúló bűncselekmény, amely sérti az emberi méltóságot, az alapvető emberi jogokat, és ezért ismernünk kell működési mechanizmusát.

 

Tekintettel arra, hogy ebben elsősorban a nők és gyermekek érintettek, ezért is vállalta az Esélyek háza, hogy erről széles körű és releváns információkkal szolgáljon a szakembereknek.

 

 

01_157_20080923231243_197.jpg

 

A meghívott előadók a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) munkatársai voltak, akiket rendőrök, a gyermekvédelem területén dolgozók, pedagógusok, valamint civilszervezetek képviselői hallgattak. Minden résztvevő egy-egy, IOM által biztosított oktatási és információs segédanyagot is kapott.

03_874_20080923231243_399.jpg

A szeptemberi program szerves részét képezi annak a konferenciasorozatnak, amelyet az Esélyek Háza megalakulása óta az aktuális társadalmi jelenségek, problémák megértése érdekében szervez nagy érdeklődés közepette. (L.S.)

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink