Somogy Megye hírek

Erdőben rekedt a család

Erdőben rekedt a család

Az éjszaka folyamán összesen 70 esetben vonultak ki a vihar miatt Somogy hivatásos és önkéntes tűzoltói, ebből több mint 40 alkalommal faeltávolításhoz, 4 vízszivattyúzáshoz, 2 esetben villám okozta épülettűzhöz.

Kaposváron a Szigetvári utcában egy lakóház tetejét bontotta meg a vihar, illetve három személygépkocsira faág szakadt, összesen 500 ezer forint kárt okozva. A kaposvári tűzoltókat egy teljes terjedelmében égő Audi A6 személygépkocsihoz is riasztották. A kár 5 millió Forint. Személyi sérülés nem volt.
A siófoki lánglovagok Ságvárra vonultak, miután a tulajdonos jelezte, hogy a villám belecsapott az 5 x 6 méteres tégla melléképületébe, amely kigyulladt. A melléképületben tárolt pb palackot a tűzoltók helyszínre érkezése előtt kihozták az épületből. A teljes terjedelmében égő melléképületet 3 tűzoltó gépjárművel és 13  fővel vonuló egység eloltotta, megmentve a közelben lévő lakóépületet és más melléképületeket, aminek értéke kb. 20 millió forint. A kár 400 ezer forint.
A Marcali tűzoltóség egy Kéthely Baglas hegyen lévő nyaralóhoz vonult. Feltételezhetően villám csapott a felújított 12 x 6 méteres nádfedeles nyaralóba, ami miatt az kigyulladt és teljes terjedelmében égett. A marcali és a keszthelyi tűzoltók 4 tűzoltó gépjárművel és 15 fővel, valamint a kéthelyi Tűzoltó Egyesület 5 fővel oltotta az égő épületet. A tűzből egy pb gázpalackot hoztak ki a tűzoltók, elhárítva annak felrobbanását. A kár 13 millió forint, azonban sikerült megmenteni a kb. 5 milliós értékű melléképületet. Személyi sérülés itt sem történt.
A nagyatádi tűzoltók egy az úttestre borult villanyvezetéket tartó oszlopot az E-ON szakembereinek bevonásával sikeresen eltávolítottak, megszüntetve a veszélyt és a forgalmi akadályt.

vihar
A nemesvidi általános iskola tornaterem tetőszerkezetét mintegy 80-100 négyzetméteren felszaggatta a viharos szél. A terem szalagparketta burkolata is károsodott a lezúduló nagy mennyiségű esővíztől. A polgármesteri hivatal és a művelődési ház tetőszerkezete is megkárosodott. A marcali és nagykanizsai egységek létraszer segítségével a megrongálódott és veszélyessé vált szerkezeti elemeket eltávolították, majd a további károk kivédése érdekében a sérült tetőszerkezetet fóliával vonták be. A becsült kár értéke kb. 1,7 millió forint.

viharkár

Nemesdéd külterületén, az erdőben, egy vadászházban nyaraló család a reggeli órákban vette észre, hogy a faluba kivezető erdei útszakaszra az éjszakai vihar több tucat fát döntött. Mivel saját erejükből nem voltak képesek az erdészházból kijutni, kérték a tűzoltók segítségét. A helyszínre érkező Marcali egység parancsnoka segítséget kért a nagykanizsai és keszthelyi tűzoltóságtól. A helyszínen dolgozó 18 tűzoltó illetve 2 erdészeti dolgozó és egy erdészeti erőgép segítségével több órás megfeszített munka után tudták a másfél kilométeres utat szabaddá tenni.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink