Somogy Megye hírek

Évet értékelt a Somogy Megyei Katasztrófavédelem

Évet értékelt a Somogy Megyei Katasztrófavédelem

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte a megye 2014-es évét Kaposváron.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megye közbiztonságának megkerülhetetlen, alapvető pillérévé vált, oly módon, hogy a lakosság és a gazdálkodók körében a társadalmi elfogadottsága jelentősen megnőtt - elemezte Wéber Antal tűzoltó ezredes.

- Jól teljesítette feladatait a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – jelentette ki az értekezleten Gulyásné dr. Gyurka Tímea tűzoltó ezredes. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője beszédében kifejtette: az igazgatóság állománya jól birkózott meg az akadályokkal.

 

Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Évet értékelt a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A katasztrófavédelem a tűzoltóság és a polgári védelem összevonásával alakult meg Magyarországon 2000. január 1-jén. 2012. január 1-jén a katasztrófavédelemnél teljes egészében megtörtént az integráció. Ennek eredményeként a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok (HÖT-ök) megszűntek létezni. Helyettük hivatásos tűzoltó-parancsnokságok jöttek létre (HTP-k), melyek a katasztrófavédelem helyi szerveként működnek tovább; valamint létrejöttek az Önkormányzati Tűzoltóságok is, amelyek nem hivatásos, hanem civil munkavállalókból állnak, és nem képezik részét a katasztrófavédelemnek (ÖTP).

Forrás: somogymegye.hu

-kt-

 

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink