Somogy Megye hírek

Falunapok szerte Somogyban

Falunapok szerte Somogyban

Több falunap, városünnep, nagyobb közösségi rendezvény zajlott le a hétvégén Somogyban. A helybelieken kívül az ország más részeiből, s még Erdélyországból is itt vendégeskedő emberek sokasága élvezte a jó hangulatot.

Táskán az ilyenkor elmaradhatatlan főzőverseny és kispályás foci volt a legfőbb délelőtti elfoglaltság. Délután – többek között – Buzsák, Segesd, Csombárd és Balatonfenyves hagyományőrzői tisztelték meg műsorukkal az egybegyűlteket.

Mernyén hasonlóképpen focival ébredtek a férfiak, a délutáni műsorban pedig még Csíkkarcfalva (Erdély) gyermek fúvószenekarát is láthatták az érdeklődők. A falunapot megtisztelte jelenlétével Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke is. Ebben a faluban a gyomor örömeit a plébánia kertjében megrendezett krumplis fesztivál szolgálta.

Mesztegnyőn horgászverseny is volt, de nemcsak a könnyed szórakozásnak szentelték a napot, hiszen ünnepi nagymisére gyűltek össze a hívek a templomban.

Andocson is retteghettek a halak, s a híres búcsújáróhelyen szintén gondoltak a lelkek építésére. Kedves színfoltja volt ott a falunapnak, hogy emlékfákat kaptak a község idei újszülöttei.

Lengyeltóti városában háromnapos volt az ünnep, a rendezvénysorozatot a vasárnap esti tűzijáték koronázta meg.

A falunapok legtöbbjét anyagilag is támogatta Somogy Megye Közgyűlése.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink