Somogy Megye hírek

Gelencsér Attilát a Pécsi Tudományegyetem ''Társadalmi szenátorává'' választották

Gelencsér Attilát a  Pécsi Tudományegyetem ''Társadalmi szenátorává'' választották
A Pécsi Tudományegyetem Társadalmi Szenátusának soros ülését tartották 2008. november 21-én, pénteken a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar tanácstermében. Dr. Gábriel Róbert, a PTE rektora megnyitó beszédében elmondta: a nehéz külső körülmények ellenére az egyetem jelentős fejlődési periódus előtt áll, különösen a környezet-, és egészségiparban várhatók beruházások, ahol finanszírozóként a bankok, projekttervezésben pedig a tanácsadó cégek megkerülhetetlenek. A szenátus társadalmi elnöke, Kovács Antal, az OTP vezérigazgató helyettese szerint a világgazdasági válság rámutatott arra, milyen sérülékeny a magyar gazdaság. „Ha valamikor, akkor most fontos a szellemi bázis, a kapcsolati tőke és az összetartás, mert nem csak a tulajdonosi érdekek számítanak, hanem kiemelten fontossá válik a társadalmi szerepvállalás. Akkor lépünk igazán, amikor nagy a baj” – tette hozzá.
A köszöntőket követően az egyetem rektora nyolc újraválasztott illetve az újonnan megválasztott szenátor részére adott át okleveleket. Társadalmi szenátori oklevelet kapott: Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke; Hasenauer András, a E.ON Hungária Igazgatóság elnöke; dr. Kiss Endre, a Szigetvári Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője; Somosi László, a Dalkia Energia Zrt. volt igazgatósági elnöke; Kovács József, a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója (távollétében Varga-Sabján László vette át az oklevelet); Rohonczi Miklós, az Allianz Hungária Biztosító Zrt. Dél-dunántúli Igazgatóságának területi igazgatója, David Wake (távollétében Ascsillán Endre vette át az oklevelet), a PriceWaterhouseCoopers Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft. cégtársa és Joseph Priel (távollétében Nemes János vette át az oklevelet) az Euromedic International elnöke.

Gelencsér Attilát díjaztákAz oklevelek átadását követően dr. Farkas Ferenc általános rektorhelyettes tartott prezentációt a Pécsi Tudományegyetem új stratégia-tervezetéről, amelynek jelenleg zajlik az egyetemen belüli társadalmi vitája. Olyan területeket érintett többek között, mint az egészségügyi ellátórendszer a megyével közösen végrehajtandó fejlesztése, a PTE adósságállományának lefaragása, a magántőke bevonása egyes egyetemi szegmensekbe, a küszöbön álló nagypályázatok ügye, illetve az egyetem finanszírozási kérdései.

Zárszavában Gábriel Róbert arra bíztatta a vállalati vezetőket, hogy nyissanak, kezdeményezzenek az egyetem felé. „Az egyetem azért építkezik, hogy a közösségnek építkezzen ”– tette hozzá.


Aknai Péter

Oklevél

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink