Somogy Megye hírek

Gyarapodó szociális otthon Tabon

Gyarapodó szociális otthon Tabon

Jótékonysági estet szervezett a Somogy Megyei Önkormányzat dr. Takács Imre Szociális Otthon lakói javára az Egy Csepp Emberség Alapítvány. A tabi intézmény megszépül és gyarapodik is a nyáron.

 

A jótékonysági est első felében mintegy kétórás műsort adtak az intézmény lakói és dolgozói. A nézők láthattak palotást és somogyi néptánc összeállítást, tréfás jeleneteket és hallhattak gyönyörű dalokat. A nézők lelkes tapsa segítette a szereplőket a tőlük szokatlan feladatok megoldásában.

A műsort követően jó hangulatú bálban mulattak a dolgozók és a városlakók. Az est bevétele meghaladta a háromszázezer forintot, a teljes összeget az intézményben elhelyezett sérült emberek javára fordítják.

Az otthonban egyébként megkezdődtek a belső felújítási munkálatok. Ezek során a kastélyépületben 5 lakószobában parkettát cserélnek, továbbá egy teljesen új női vizesblokkot alakítanak ki. A beruházás költsége hárommillió forint. A forrást a fenntartó pályázati úton biztosítja. A kivitelező a BauMix Építőipari és Kereskedelmi KFT.

Az otthon gyarapszik is: elkészültek a férőhely korszerűsítés engedélyezési tervei. A TIOP 4.2.3. pályázat keretében 26 új férőhely létesül. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után rövidesen megkezdődik a kivitelezés.

 

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink