Somogy Megye hírek

Hatalmas belvárosi megújulás Kaposváron

Hatalmas belvárosi megújulás Kaposváron

2,3 milliárd forintos fejlesztés keretében újul meg a kaposvári belváros a következő bő egy év alatt – hangzott el ma az átépítés kezdete apropóján tartott tájékoztatón. A városháza dísztermében a tervezőtől a kivitelezőig mindenki jelen volt, aki a rehabilitáció munkálataiban részt vesz. Bár az Európai Unió nyújtotta támogatásra még várni kell, Kaposvár a saját felelősségére elkezdi a beruházást, ezzel is segítve a munkára váró helyi vállalkozásokat.

- A városépítő elődök munkáját kívánjuk folytatni, ezért döntöttünk amellett, hogy Kaposvár belvárosát rehabilitáljuk. Időközben felmérések sokasága készült arról, hogy a beruházások célpontjai azok a települések, amelyek kellő figyelmet fordítanak a város hangulatára, a környezet állapotára, az idegenforgalmi nevezetességekre, a kulturális közegre, a települést jellemző szellemi tőke arányára - mondta Szita Károly polgármester.
Szita Károly polgármester
Szita Károly polgármester

Kaposvár belvárosának átfogó, funkcióbővítő rehabilitációja azt a célt szolgálja, hogy a város imázsát leginkább meghatározó városrész méltó arculatot kapjon, hangulatos közösségi terek alakuljanak ki, s hogy a területen lévő vállalkozások, intézmények rendezett körülmények között végezhessék tevékenységüket.

A tervezői csapat képviseletében L. Balogh Krisztina mutatta be a projektet. A beruházás keretében sétálóutcává alakul az Ady Endre utca, megújulnak az ott lévő házak homlokzatai. Ugyancsak díszburkolatot kap a Noszlopy Gáspár utca, amelynek két oldalán szökőkútrendszer épül. A felújított közterületeket növények, köztéri szobrok és padok díszítik majd. Régi fényében pompázik majd a Szivárvány mozi épülete, amely modern színpadtechnikájával rangos előadások helyszínévé válhat.

A kivitelezést közbeszerzésen nyerte el a ZÁÉV Zrt. A cég a korábbi jó tapasztalatok miatt a városközpont átépítésénél is számít a somogyi megyeszékhely vállalkozóira, így a következő egy évben 200 kaposvári jut folyamatos munkalehetőséghez.

Kapos Hotel

A főteret elcsúfító szálloda is megszépül nemsokára


Az önkormányzat programjaival párhuzamosan – vállalkozói beruházással – megújul a főtéri Kapos Hotel is. A homlokzat teljes megújításán kívül, az Ady Endre utca északi tömbjében kétszintes parkolóház is épül.

A beruházással 2010. augusztus 6-ig készülnek el a kivitelezők.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink