Somogy Megye hírek

Hőségriadó

Hőségriadó

Somogyban is érvényes a 2. fokozatú hőségriasztás, amelyet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos rendelt el július 23-tól 24-ig. Ezekben a napokban ugyanis a napi középhőmérséklet 27 fok felett lesz, a csúcshőmérséklet pedig elérheti a 40 fokot. A hétvégén egy gyenge hidegfront hozhat felfrissülést.

A légkondicionált nyilvános épületekben a riadó ideje alatt fogadni kell az embereket. A hőség elől többek között a kaposvári megyeházára is menekülhetnek, akik ennek szükségét érzik.


Tanácsok nagy meleg esetére

A kánikulai meleg miatt a következő betartandó óvintézkedésekre hívjuk fel a figyelmet:

Ne hagyjunk gyermeket, házi kedvencet tűző napon álló autóban, mert pár perc alatt is 50-60 fokra melegedhet fel az autó, és a benne ülők hősokkot kaphatnak!

Ne hagyjunk az autóban napsütésnek kitett helyen hajtógázzal működő spray-t és gázöngyújtót, mert ezek tüzet okozhatnak!

hőség Somogy
A nagy melegben vélhetően sokan keresik majd fel a vízpartokat. Felhevült testtel ne ugorjunk be a hideg vízbe, ne ússzunk teli hassal vagy ittasan!

A kirándulók mindig gondoskodjanak elegendő folyadékról, és ne térjenek le a turistaútról!

Magas az UV-index, a bőrgyógyászok szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjuk napon, mert megnő a leégés miatt a bőrrák kialakulásának veszélye.


Részletek ITT!


További jótanácsok ITT!


HŐSÉGRIADÓ!


Somogy megye online - http://www.somogymegye.us/

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink