Somogy Megye Vezető Hír

Jó nagy vihar

Jó nagy vihar

Az elmúlt 24 órában 65 riasztás érkezett Somogy tűzoltóságaira a viharos szél miatt. Jelentős kár nem keletkezett. Többnyire a közlekedést akadályozó kidőlt fákhoz, leszakadt faágak összefűrészeléséhez kértek segítséget a bejelentők.

Három tűzoltóságnak volt az átlagosnál több vonulása. A kaposváriak 15-ször, a marcaliak 13-szor, míg a balatonbogláriak 9-szer vettek részt a viharos szél miatt keletkezett károk felszámolásánál.

orkán

A hivatásos tűzoltók munkáját több településen is segítették a helyben működő önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai: Nagybajomban, Kaposfőn és Vésén. A kaposvári tűzoltóság állományát pedig az alapfokú tanfolyamon részt vevők erősítették.

A vihar jelentősebb kártételei:

A Gyékényest és Berzencét összekötő vasúti pályára fák dőltek, ezért állt a vasúti közlekedés. A csurgói tűzoltók szüntették meg az akadályt.

vihar

Kadarkúton két villanyoszlop és egy nyárfa dőlt az útra. A kadarkúti tűzoltók az E-on szakembereivel közösen dolgoztak a forgalmi akadály megszüntetésén.

Nagybajomban a 61-es útra és egy ingatlan kerítésére dőlt egy kb. 30 méteres fa. A műszaki mentés idején teljes útzár volt az érintett szakaszon. A böhönyei tűzoltók és a nagybajomi önkéntesek a kaposvári magasból mentő szer segítségével számolták fel az eseményt.

A megye északi és középső részén több helyen is 85-90 km/h erejű széllökések voltak.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink