Somogy Megye hírek

Kórházi óriásberuházás Somogyban

Kórházi óriásberuházás Somogyban

Több mint tizenkétmilliárd forintból átalakul és megújul a Kaposi Mór Oktató Kórház a következő években. A teljes átépítéshez szükséges támogatásról szóló okmányt Székely Tamás egészségügyi miniszter ünnepélyes keretek között a megyeháza címertermében adta át Gelencsér Attilának, a megyegyűlés elnökének.

Székely Tamás az ünnepségen elmondta: hosszú folyamat fontos állomása ez, hiszen a megye 2008 júniusában pályázott a pénzre, s a döntés az idén született meg, hogy Somogy kiemelkedően jó tervei élvezni fogják a támogatást, s még három év telik el, mire a mű elkészül.

Székely Tamás egészségügyi miniszter

Székely Tamás egészségügyi miniszter beszél


Az intézmény 14 különálló pavilonja szűnik meg és világszínvonalú tömbkórháza lesz Somogynak 2012-től.

Gelencsér Attila hangsúlyozta: több mint 160 éve a kórház folyamatosan fejlődik, s a mostani változások ugyanúgy a somogyi embereket szolgálják, mint az eddigiek. Az elnök fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a megyegyűlésben a három politikai erő mindig egyetértett a Kaposi Mór Oktató Kórház ügyében, s a munkanélküliséggel sújtott, sok tekintetben az országtól lemaradó Somogyban végre büszkék lehetnek rá az emberek, hogy e nagy művel az ország élén van a megye, végre valamiben elsők vagyunk.

Gelencsér Attila

Gelencsér Attila: nem jó, ha a Mikulás elviszi a csizmát


Az elnök arról is beszélt: amikor a mostani megyei közgyűlés megkezdte munkáját, attól kellett félni, hogy csődbiztos irányítja majd Somogyot és a kórház sem éli túl a gazdasági bajokat, ehhez képest - pedig a kormány egy évet késett a döntéssel - különösen értékes, hogy most itt tartunk. Gelencsér Attila a támogatást megköszönve méltatta Repa Imre főigazgató kitartó munkáját, amely nélkül nem lehetett volna célt érni.

A megyegyülés elnöke ugyanakkor a kórház mai mindennapi gondjairól is beszélt, kérve Székely Tamás minisztert a megcsonkított finanszírozás helyreállítására, mondván; nem lenne jó, ha úgy történnék, hogy a Mikulás behoz a házba egy nagy ajándékot, azután a hátsó ajtón visszatérve elviszi a csizmát.

Somogy megyeháza címerterem

Ünepélyes percek a címerteremben


Repa Imre, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója megköszönte a támogatást és az őhozzá intézett elismerő szavakat, majd hozzátette, a 160 éves folyamatnak nincs vége, már készülnek a további tervek, amelyekhez megint sokmilliárd forintra lesz szükség.

Székely Tamás miniszter és Gelencsér Attila megyei elnök

Az okmány átadása


Székely Tamás újságírói kérdésre válaszolva közölte: az új kórház-finanszírozási rendszer egy hónapja működik, még korai volna megváltoztatásáról beszélni.


Somogy megye online - http://www.somogymegye.us/

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink