Somogy Megye hírek

Marcaliban előnyben részesítik a helyi vállalkozókat

Marcaliban előnyben részesítik a helyi vállalkozókat

Tapasztalatcserével egybekötött szakmai napot szervezett 2015.03.11-én a Somogy megyei Marcaliban a Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ) a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című Európai Uniós finanszírozású projekt kapcsán.

-> Sajtóközlemény letöltése

 


Marcali Város alpolgármestere, Bereczk BalázsA VOSZ projektjének fő célkitűzése a vállalkozások támogatása, az ismeretek bővítése, az aktuális gazdasági változások kommunikálása. A TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című pályázat egy nagy szolgáltatás csomag, melynek keretében virtuális tanácsadás van 5 témában jog, adó, finanszírozás, munkavédelem és pályázat. Minden régióban a regionális tanácsadók a VOSZ irodákban hetente kétszer személyesen is tanácsot adnak. A vállalkozások ismereteinek bővítésére vállalkozói tájékoztató füzetek és összefoglaló kiadványok  készülnek és 103 rendezvényt szerveznek regionális, megyei és kistérségi szinteken. A vállalkozói akadémia című rendezvények célja a vállalkozások ismereteinek bővítése. A 2 napos megyei rendezvények célja az aktuális gazdasági események kommunikálása. A vállalkozói tapasztalatcserék célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása. Ezeket a rendezvényeket főleg kisvárosokban, kistérségekben rendezi a VOSZ.

 Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ), Marcali, vállalkozások strukturált tapasztalatcseréje
A Marcaliban megrendezett vállalkozások strukturált tapasztalatcseréjén olyan gyakorlati kérdések merültek fel, mint hogy merre tart a gazdaság és a Forint, mit tegyünk szakemberhiány esetén, vagy éppen hogyan motiváljuk munkatársainkat? Emellett a legtöbbeket érdeklő téma, a 2014-2020 közötti pályázati lehetőség is terítékre kerültek.


Marcali Város alpolgármestere, Bereczk Balázs a rendezvényen elmondta: "A városban kiemelt fontosságú cél, hogy a helyi vállalkozók életképesek legyenek, ezért a különböző beruházásoknál, pályáztatásoknál előnyben részesítjük őket akár al- akár fővállalkozóként".  Hozzátette: a város tervezi egy újfajta támogatási rendszer kialakítását is, amellyel a fiatal vállalkozókat segítenék.

 

 

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink