Somogy Megye hírek

Mesés fényképek a Megyeházán

Mesés fényképek a Megyeházán
XIII. alkalommal rendezett megyei fotópályázatot a kaposvári Compur Fotóklub. A felnőtt és ifjúsági kategóriában kiírt pályázat gazdag kollekciójából ma nyílt kiállítás a Megyeháza Galériában. A csaknem félszáz alkotást elsőként Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke méltatta, aki köszönetet mondott a fotópályázat meghirdetőjének és résztvevőinek is.

Mesés fényképek a Megyeházán

A beérkezett fotókat Baricz Katalin és Eifert János fotóművészek bírálták el, s több cég is támogatta a kiállítást, amelynek műveire az interneten is lehetett szavazni. Bedő Kornéltól, a Compur Fotóklub elnökétől megtudtuk a képekre 21.562-ször kattintottak és több mint 2000-en szavaztak is az alkotásokra. Romániából és Norvégiából éppúgy érkezett szavazat, mint Kanadából és az Amerikai Egyesült Államokból.

Kiállítás

Megyeházi kiállítás

A képek mind tematikailag, mind pedig technikailag rendkívüli sokszínűséget mutatnak. Örvendetes, hogy sok lírai felvételt láthatunk a kiállításon, mind ahogy számos állat- és természetfotó került falra, de az építészet részletelemei is sok fotóst megbabonáztak.

A kiállítást dr. Leitner Sándor, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának főigazgatója ajánlotta az érdeklődök figyelmébe.

A kiállítás megnyitó végén átadták a XIII. Somogy Megyei Fotópályázat díjait.
/L.S./

A kiállításon készült fotó

Díjátadás a kiállításon

Gelencsér Attila gratulál

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink