Somogy Megye hírek

Somogyban is várják a dinnyeszezont a termelők

Somogyban is várják a dinnyeszezont a termelők

Somogy megyében Lengyeltóti környéke kiemelt dinnyetermő terület.Az időjárási feltételek kedveztek a termesztésnek, s az elmúlt három évben a dinnye lakossági fogyasztása is megnőtt.

dinnyeszezon, Somogy megye, mezőgazdaság
A dinnye ma több mint tízezer embernek biztosítja a megélhetését - hangzott el a Syngenta medgyesegyházi szakmai rendezvényén. A jól fejlett állományok egyelőre garantálják a kiváló minőséget és a termelő számára jövedelmet jelentő jó hozamokat. A szezon vége azonban még messze van, az állományok jelenlegi állapotukban a teljes termés kétharmadát mutatják, hiszen a növények folyamatosan virágoznak.


- A termelőknek nehézséget okoz az import dinnye, de szerencsére a magyar dinnye minden évben versenyképes az importtal szemben – mondta Csige László szakértő. A napokban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a magyar görögdinnye promócióját elindító rendezvényen arra kérte az embereket, hogy minél több magyar dinnyét fogyasszanak!A miniszter szerint megerősödött a magyar dinnyetermelés az elmúlt években, amit az is jelez, hogy a korábbi mintegy 5 ezer helyett ma már 6 ezer hektáron termelnek görögdinnyét az országba.

 

-csa-

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink