Somogy Megye hírek

Somogyi kincskereső

Somogyi kincskereső

Az elmúlt években ötvennégyre szaporodott azon kulturális, szakrális, építészeti, néprajzi és természeti értékek száma, amelyeknek Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet adományozott a Somogy Megyei Közgyűlés. A címmel díszoklevél, emlékplakett, réztábla, valamint egy aranyozott miniatűr kép jár; ez utóbbiból a Megyeháza Címertermébe is kerül, ahol Somogyország településeinek szimbólumaival együtt tekinthetők meg.
Ebben az évben egyébként Galimberti Sándor és Takáts Gyula életműve, a csurgói Szentlékek templom, az andocsi műemlék-templom, valamint a szóládi löszpincesor részesül a rangos elismerésben. A díjazottak képviselői - folytatva a hagyományokat -, májusban egy-egy somfát ültettek el a segesdi Gondviselés Szociális Otthon parkjában, ahol mészkőre helyezett táblákon is megtalálhatók a cím birtokosai. Három elismerést már átadtak az év során; Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke augusztus 14-én este Szóládon, 15-én délelőtt pedig Andocson adja át a díjat.

Szászfalvi László, Maczkó Gyula esperes és Gelencsér Attila

 

A címre bárki tehet javaslatot, amelyekből az összesítést követően ötöt választ ki egy neves személyiségekből álló grémium. A díjazottakról ezt követően dönt a megyei közgyűlés. Akinek van javaslata, az augusztus 10-ig juttassa el a Somogy Megyei Közgyűlés címére: Kaposvár, Csokonai u. 3.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online
Fotó: Vígh István Ádám


Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink