Somogy Megye hírek

Szamosi Lóránt főigazgató és a Somogyi TISZK legfontosabb szakmai partnereinek találkozója

Szamosi Lóránt főigazgató és a Somogyi TISZK legfontosabb szakmai partnereinek találkozója

A Somogyi TISZK főigazgatója az elmúlt hetekben több, a régióban is meghatározó szerepet betöltő cég vezetőjével tárgyalt, amelyek a Somogyi TISZK legfontosabb szakmai partnerei közé tartoznak. A főigazgató elmondta, hogy a kiemelt partnerek megkülönböztetett figyelmet érdemelnek a TISZK vezetése részéről, hiszen amellett, hogy a legnagyobb támogatói az intézménynek, a térség legnagyobb foglalkoztatói közé is tartoznak.

SZAMOSI LÓRÁNT FŐIGAZGATÓ ÉS A SOMOGYI TISZK LEGFONTOSABB SZAKMAI PARTNEREINEK TALÁKOZÓJA

SIÓFOK, 2009. február 16.


A Somogyi TISZK főigazgatója az elmúlt hetekben több, a régióban is meghatározó szerepet betöltő cég vezetőjével tárgyalt, amelyek a Somogyi TISZK legfontosabb szakmai partnerei közé tartoznak. A főigazgató elmondta, hogy a kiemelt partnerek megkülönböztetett figyelmet érdemelnek a TISZK vezetése részéről, hiszen amellett, hogy a legnagyobb támogatói az intézménynek, a térség legnagyobb foglalkoztatói közé is tartoznak.

 

SZAMOSI LÓRÁNT

 

Szamosi Lóránt - főigazgató

 

Itt olyan partnerekről van szó, mint a DRV Zrt., a Zöldfok Zrt., a Kőolaj-vezetéképítő Zrt., vagy a Balatoni Hajózási Zrt. A Somogyi TISZK vezetője első körben a fenti cégek vezetőivel tárgyalt a jövőbeni együttműködési lehetőségekről. Fontos a TISZK és a fenntartó számára is, hogy miként látják a munkaerő-piac igényeit, fejlesztési lehetőségeit a legnagyobb foglalkoztatók, hiszen elsősorban ezek a cégek adnak elhelyezkedési lehetőséget, megélhetést a tagintézményekből kikerülő jövőbeli szakembereknek.

 

 

zoldfok_szekhaz_246_20090217213432_613.jpg

 

A Zöldfok Zrt. siófoki székháza

A főigazgató elsőként Szabó Zoltánnal, a Zöldfok Zrt. vezérigazgatójával tárgyalt, ahol a közös ügy, a környezetvédelem került terítékre, illetve a céghez kapcsolódó szakképzés erősítésének igénye. Konkrét megállapodás is született a megbeszélés végén. A Zöldfok Zrt., mint az alternatív energiaforrások használatának híve komoly fejlesztő tevékenységbe kezdett e téren. Egy ún. agrit pellet kazánt állítana szolgálatba a cég a siófoki Baross Gábor Középiskolában. A kazán elsősorban az agráriumban keletkezett növényi hulladék feldolgozásából nyerné az energiát. A kazán telepítéséhez anyagilag is hozzájárul Siófok Város, mint tulajdonos, illetve a Somogy Megyei Önkormányzat, mint fenntartó összesen 3 millió forinttal. A kazán referenciaként szolgálna, és ha beváltja a hozzáfűzött reményeket, akkor nagyságrendekkel csökkenthető az intézmények energiafelhasználása.

 

 

tarsoly_gyula_135_20090217214729_659.jpg

Tarsoly Gyula a KVV Zrt. vezérigazgatója

Szamosi Lóránt ezt követően a KVV Zrt. vezérigazgatójával, Tarsoly Gyulával ült tárgyaló asztalhoz. A cégnek korábban a Baross Gábor Középiskolával illetve jelenleg a tabi Rudnay Középiskolával már komoly szakmai kapcsolatai alakultak ki. Az egyik leginkább hiányszakma, a hegesztők képzésében számít a vezérigazgató úr a Somogyi TISZK együttműködésére. De szó volt még emellett a két vezető találkozóján, a felnőttképzés terén kialakítandó együttműködésről, amely elsősorban a Zrt. minősített szakembereit érintené.

remenyi_z__814_20090217213432_68.jpg

 

Reményi Zoltán a DRV Zrt. elnök-vezérigazgatója

Reményi Zoltán a DRV Zrt. elnök-vezérigazgatója annak a nagyszolgáltatónak az első embere, amelynek a legrégebbi kapcsolata van a Somogyi TISZK tagintézményeivel. Ez különösen a székhelyintézmény siófoki Baross Gábor Középiskolára, és a barcsi Dráva Völgye Középiskolára igaz. Az elnök úr támogatásáról és jövőbeni további együttműködéséről biztosította a főigazgatót. Kiemelte a továbbképzésekben, és a felnőttképzések folytatásában rejlő lehetőségeket. Reményi elnök úr hangsúlyozta, hogy nagyon fontos jelentőséget tulajdonít a DRV Zrt. a kiválóan képzett munkaerőnek, amely állandóan képes a szakmai megújulásra. A DRV Zrt. számára elsősorban vízmű-kezelőket, és csatornamű-kezelőket képezett a TISZK, most pedig tevékeny szerepet vállal a felnőttképzések lebonyolításában, a szakembergárda továbbképzésben. Szamosi Lóránt főigazgató jelezte az elnök-vezérigazgató számára, hogy a Somogyi TISZK kész a cég által igényelt szakmák képzésére, a felnőttképzésben való tevékeny szerepvállalásra.

 

dr_horvath_gy__443_20090217213432_710.jpg

Dr. Horváth Gyula a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója

Dr. Horváth Gyula a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a már meglévő kapcsolatok mellett szintén a jövőbeni, fejlesztési területekre helyezte a hangsúlyt. A Krúdy Gyula Szakközépiskolával és a boglári Mathiász János Középiskolával volt eddig szorosabb szakmai kapcsolata a Zrt.-nek. Ezeket a kapcsolatokat mindkét fél erősíteni, és továbbfejleszteni szeretné. A cég vezetése megfogalmazta azon szándékát a főigazgató felé, hogy elsősorban a hiányszakmának számító hegesztőképzésben látna lehetőséget a továbblépésre, illetve a hajózási szakemberek továbbképzésében. Az új területeken az elsődleges partner a székhelyintézmény, Baross Gábor Középiskola lehet a BH Zrt. számára.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink